Tarantino további tervei

Három filmterv is foglalkoztatja Quentin Tarantinót, akinek Az Aljas nyolcas című westernje ma kerül a hazai mozikba.Los Angeles. A forgatókönyvíró-rendező korábban azt nyilatkozta, összesen tíz filmet akar készíteni pályafutása során.

Három filmterv is foglalkoztatja Quentin Tarantinót, akinek Az Aljas nyolcas című westernje ma kerül a hazai mozikba.

Los Angeles. A forgatókönyvíró-rendező korábban azt nyilatkozta, összesen tíz filmet akar készíteni pályafutása során. Ha ehhez tartja magát, az Aljas nyolcas után még kettő lenne neki hátra, a cinemablend.com beszámolója szerint azonban a következő tíz évre három filmterve is van.

„Úgy gondolom, talán egy zsáner maradt ki, egy harmincas évekbeli gengszterfilm, olyan John Dillinger-féle dolog. Valami kortárs is érdekelne, amiben a hős egy autóban ül, szól a rádió, így forgathatnék egy menő autózós montázst. És ha korlátlan idő állna még a rendelkezésemre, nagyon szeretnék egy igazán, de igazán ijesztő horrorfilmet készíteni, olyat, mint Az ördögűző” – mesélte a kétszeres Oscar-díjas filmrendező.

Az Aljas nyolcas, amelyet jól fogadott a kritika Észak-Amerikában, három Golden Globe-ra is esélyes. A film az amerikai polgárháborút követően játszódik a wyomingi kemény télben. A minden hájjal megkent hősök – Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern – egy fedél alatt kénytelenek kihúzni a vihart. A nagy spagettiwestern-rajongó Tarantino háromórás filmjének zenéjét Ennio Morricone szerezte, aki negyven éve nem írt zenét westernhez. A film technikai érdekessége, hogy Tarantino 70 mm-es filmre, olyan speciális szélesvásznú formátumban forgatta a produkciót, amelyet mindössze tíz alkalommal használtak a filmtörténelemben, utoljára az 1966-os Khartoumnál. (MTI, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?