Tánccal és zenével mesél a múlt

Kassa. A Zempléni Fesztivál keretében kerül színre a kassai Állami Színházban az Egri Gárdonyi Géza Színház Dezsavű című előadása augusztus 20-án este nyolc órakor.

A Kassa-Óváros Önkormányzatának támogatásával megvalósuló előadás koreográfusa Gyöngyösi Tamás, rendezője pedig Szabó Máté. Hosszú idő után először hangzik fel magyar szó Kelet-Szlovákia első számú színházának falai között, a darab ráadásul történelmi indíttatású. Egy hajdani szórakozóhelyen életre kel a múlt. A hely múltja, Magyarország múltja, közös múltunk. Az előadás a tánc- és mozgásszínház, valamint a revü izgalmas keveréke. Különleges feladatra vállalkozott az egri színház társulata, amikor műsorára tűzte ezt a produkciót Magyarország elmúlt hetven évéről. Tizenkét férfi és kilenc nő találkozik az említett szórakozóhelyen, és ismert tánczenék, izgalmas tánc- és mozgásszínházi elemek segítségével idéznek fel egy-egy korszakot. A Dezsavű azonban mégsem zenés történelemóra, hanem minden egyes nézőnek személyes élményt nyújtó alkotás, melynek segítségével jobban meghatározhatjuk önmagunk helyét a történelemben és a hétköznapokban. A színpadról a magunk, a szüleink és nagyszüleink által megélt hetven év köszön vissza, minden örömével, hibájával, tévedésével, szenvedélyével, és a legkomorabb időket is túlélő humorral.

Jegyek a kassai magyar könyvesboltban, a MADA Music boltban, valamint az előadás helyszínén vásárolhatók. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?