Szinte mindent eljátszott

Budapest. Király Levente Kossuth-díjas színművészt választották a nemzet színészének a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyre. A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának megválasztásáról a nemzet színészei döntöttek szűk körben.
Király Levente 1937-ben született Budapesten.

Budapest. Király Levente Kossuth-díjas színművészt választották a nemzet színészének a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyre. A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjának megválasztásáról a nemzet színészei döntöttek szűk körben.

Király Levente 1937-ben született Budapesten. A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész „jóformán mindent” eljátszott már, szavai szerint „csak operát nem énekelt”. Kezdő színészként került vidékre, 1959-től a Szegedi Nemzeti Színház tagja, 1986-tól örökös tagja. Pályája során megformálta többek között a Rómeó és Júliából Mercutiót, a Cseresznyéskert Firszét, a Csárdáskirálynő Kerekes Ferijét, az Irma, te édes című darabban Nestort, a Charley nénjében Bobot, a La Mancha lovagjának Sanchóját, a Hegedűs a háztetőn című darabban Tevje szerepét. Játszott a Denevérben, a Chicagóban, a Jézus Krisztus szupersztárban, a Hippolyt, a lakájban, a My fair Ladyben, a Vízkeresztben, a Sok hűhó semmiért című darabban, a Három nővérben, és Az ügynök halálában. A színművészt 2002-ben a színikritikusok díjával ismerték el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?