Sporttolvajok

A francia filmesek Kanada irányából, lecsúszóban lévő amerikai sztárok közreműködésével ostromolják Hollywoodot.

A francia filmesek Kanada irányából, lecsúszóban lévő amerikai sztárok közreműködésével ostromolják Hollywoodot. Gérard Pires, az első Taxi-film rendezője Montreál ismerős utcáit minden lelkifurdalás nélkül álcázza Pittsburgh belvárosának, hogy a francia Riviéra után idegenben is bebizonyítsa: a B-film nem ismer határokat.

A Sporttolvajok a bessoni hagyományokat követve elegánsan kerüli a történetmesélés esetleges buktatóit, és az xXx-hez hasonlóan az extrém akciójelenetekre helyezi a hangsúlyt. Slim (Stephen Dorff – Penge, Félelem.com) és extravagáns bandája krónikus adrenalin-hiányban tengeti techno-punk unalomba forduló napjait, az egyedüli felüdülést a görkorcsolyás-bandzsidzsampingos-autósül-dözéses rablások jelentik életükben. Amikor egy napon Slimnek megtetszik a szomszédba beköltöző csupa-láb Alex, az X-generációs betyár még nem sejti, hogy a nő éppen utána és bandája után nyomoz. A baj természetesen ezúttal is csőstül jön: egy titokzatos zsaroló visszautasíthatatlan és szinte kivitelezhetetlen munkára kényszeríti sztájlos barátainkat. Extrémnek extrém, amerikainak kanadai, thrillernek gyenge, de legalább szerepel benne egy rabló-pandúr szauna jelenet. Gyerekek, ezt ne próbáljátok ki otthon! – vagyis ugráljatok bátran, csak filmet ne forgassatok belőle. (est)

Sporttolvajok (Riders), színes, feliratos angol-francia-kanadai akciófilm, 83 perc. Rendezte: Gérard Pirés. Szereplők: Natasha Henstridge, Stephen Dorff, Bruce Payne, Clé Bennett, Steven Berkoff

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?