Sorozat készül a koronavírus elleni vakcinák fejlesztéséről

Karikó Katalin

The First Shots lesz a címe a sorozatnak, amit magyarra úgy fordíthatnánk, hogy Az első vakcinák. Az HBO készülő sorozata Brendan Borell újságíró azonos című könyvén alapul majd, mely 2020 azon tudományos és közéleti eseményeit tárja fel, melyek lehetővé tették, hogy elkészüljön, és emberek millióihoz jusson el a koronavírus elleni oltóanyag.

Brendan Borrell a vakcina fejlesztésének folyamatára szakosodott újságíró, aki a National Geographic és az amerikai Science Magazine számára tudósított, előzőleg pedig ritka genetikai betegségekről írt a The New York Times számára. A sorozat producere Adam McKay, aki a Netflix Ne nézz fel! című, év végére időzített filmjének a rendezőjeként lehet ismerős, és az Utódlás című sorozat executive producere is volt. A sztori középpontjában várhatóan azoknak a cégeknek a kutatómunkája áll, melyek a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésének lehetőségeit vizsgálták, és azok a tudósok, akik a legnagyobb áttörést hozták ezen a téren. Kizzmekia Corbett és Sarah Gilbert kutatók mellett Karikó Katalin karaktere is fontos szerepet játszik majd a történetben. A tudósok mellett megjelenik majd néhány, kulcs- szerepet játszó politikus és közéleti egyéniség is, köztük Dr. Anthony Fauci, Donald Trump elnök, veje és tanácsadója, Jared Kushner, a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla és a Moderna vezérigazgatója, Stéphane Bancel is. Állítólag folyik már a szereplőválogatás is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?