Snake eats Rabbit – végzetes csapás

A különös nevű Snake eats Rabbit még viszonylag új zenekar a csallóközi amatőr színtéren, de a két alapító tag, Gyurma és Doki már több éve koptatja a koncertszínpadokat. Az együttes létrejöttéről, eddigi útjáról és terveiről faggattuk a somorjai banda tagjait.

Régebben más zenekarokban játszottatok, hogyan alakult meg a Snake eats Rabbit?

Gyurma: Én a Gitanesban, Doki pedig az Amateriben muzsikált, és a sors úgy hozta, hogy mindkét banda nagyjából egy időben szűnt meg. Úgy döntöttünk, közösen csinálunk egy újat. Az első próbánk stílusosan április elsején, azaz Bolondok napján volt.

Doki: Barátok vagyunk, és mivel stílusilag is egyre közelebb kerültünk egymáshoz, adott volt a közös folytatás. Az Amateriban és a Gitanesban is egy idő után elfogyott a lendület, egyik zenekar sem tudott továbblépni.

Zoli: Nekem ez az első igazi zenekarom, és örülök neki, mert a dobok előtérben vannak, nem csak mint ritmushangszer szolgálok.

Macsek: Több próbálkozásom volt már különböző zenészekkel, ezek mindig tiszavirág-életűek voltak, de úgy érzem, ez most egy működő egység, aminek van jövője.

Gyurma, azok számára, akik még az előző zenekarodból ismernek, bizonyára meglepő az új csapat stílusa…

Gyurma: Szerintem ez egy természetes fejlődési folyamat. Egy idő után szűknek láttam a punk-rock stílus lehetőségeit, bár meg kell hagyni, jó iskola volt. Tovább akartam lépni, mind szellemileg, mind technikailag. Számomra ez nem volt egy hirtelen váltás, mert már a Gitanes alatt is hallgattam ilyen stílusú zenét.

Hogy határoznátok meg a zenéteket?

Doki: Nehéz kérdés, hiszen rengeteg zenekar és stílus van ránk hatással, próbálunk minden lehetséges zenei elemet kihasználni, például megemlíthetem a többszólamú vokális éneket, ami errefelé ritkaságnak számít, de kiemelhetném a népzenei elemeket is.

Gyurma: Az első próbákon egy Sepultura és egy Soulfly számon rázódtunk össze. Azóta természetesen a saját számok kerültek előtérbe. A zenét közösen szerezzük, általában a két gitáros hozz riffeket, amit csiszolunk, és bizony előfordul, hogy a végső változatban már nincs is benne a kezdeti melódia. A szövegeket én írom, leginkább a negatív dolgokról, mint például a háborúról és az erőszakról szólnak a dalok.

Mennyire fontos számotokra, hogy felvegyétek a nu-metal imázsát?

Gyurma: Az imázs csak abban az esetben jó dolog, ha az természetes módon alakul ki, nem pedig ha majmoljuk a tévében látott sztárokat. Egy zenekar számára fontos, hogy könnyen felismerhető legyen, tudjon különbözni a többiektől. Tudatosan nem építjük a banda imázsát, de idővel valószínűleg kialakul majd rólunk egy kép, és ez jó.

Angolul énekeltek. Miért?

Zoli: Később szeretnénk kilépni az itteni közegből, mivel szerintünk errefelé nincs nagy tere az ilyenfajta zenének. Az angol szövegek épp ebben lehetnek segítségünkre.

Hogy álltok a koncertezéssel?

Macsek: Bősön mutatkoztunk be, ez inkább egyfajta „ismerkedés a színpaddal” akció volt, de azóta már játszottunk több fesztiválon is, például Komáromban, Somorján. Múlt szombaton a bacsfai Ócsó Feszten és Légen is felléptünk, egy nap alatt két koncertünk volt.

Úgy tudom, elkészült a demo cédétek is?

Doki: Igen, nemrég sikerült összehoznunk egy bemutatkozó anyagot, amely öt saját számot tartalmaz. Megpróbáljuk minél több helyre eljuttatni, ez is segíthet, hogy fellépési lehetőségekhez jussunk.

Macsek:A demo három fázisban készült. Először a dobokat játszottuk fel a csallóközcsütörtöki Feco stúdióban, majd a gitárokat otthon, számítógép segítségével raktuk hozzá, végül visszamentünk a stúdióba, ahol a többi sáv feljátszását és a keverést végeztük.

Mit terveztek a következő időszakra?

Gyurma: Sikerült bejutnunk a Zoboralji Rockfesztivál legjobb öt zenekara közé, ami elismerés számunkra, ott mindenképpen szeretnénk bizonyítani. Az egész nyarat végigzenéljük, augusztusban Somorján, a Rómeó Táborban is fellépünk. Hosszú távú célunk pedig egyre nagyobb ismeretségre szert tenni, minél több helyen játszani, megmutatni, mit tudunk. Striezenec Dávid

Snake eats Rabbit

Gyurma – ének, basszusgitár

Doki – gitár, ének

Macsek – gitár

Zoli – dobok

Romi – perkusszió

Információ: 0902/849-453, Gyurma

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?