Seress Zoltán holnap debütál Kassán a Kaland főszerepében

ee

Tavaly októberben elhunyt az egri Kelemen Csaba, aki Kassán is többször vendégszerepelt, utoljára az egy évvel korábban bemutatott Kaland főszerepét játszotta. Ezt veszi át most Seress Zoltán, a Vígszínház művésze.

A Jászai-díjas Seress Zoltán holnap este debütál Kádár doktorként a Thália Színházban. Színpadi szerepei mellett több mozifilmben, tévéfilmben, sorozatban láthattuk őt (pl. A Hídember, Üvegtigris 1 és 2, Csak szex és más semmi, Mansfeld, Linda, Egynyári kaland, Aranyélet), hét éven át a Bárka Színházat is igazgatta. Régi vágya volt a Tháliában játszani, mivel személyesen is kötődik Kassához: családjának egy része onnét származik. 

A Kaland Márai Sándor legsikeresebb színpadi műve, 1940-ben mutatták be, aztán több mint háromszázszor játszották a Nemzeti Színházban, sőt filmváltozat is készült belőle. A cselekmény pár óra alatt zajlik le, és a végére valamennyi szereplő élete megváltozik. 

Kádár doktor, a híres orvosprofesszor karrierje csúcsán megtudja, hogy fiatal felesége összeszűrte a levet közvetlen munkatársával, és még aznap éjjel Franciaországba akarnak szökni. Megvizsgálja az asszonyt, és halálos betegséget állapít meg nála, amellyel legfeljebb fél évig élhet. A hódítóval közli a tényállást, utasítja őt, hogy csinálja végig ezt a kalandot, de orvosi kíséretként menjen a nővel, vigyázzon rá, és szépen, disz-kréten segítse át a túlvilágra. A sima felszarvazásból egy csapásra két férfi becsületbeli ügye lesz; a mindkettejük által szeretett nő nem tudhat meg semmit. 

A kassai előadást Beke Sándor rendezte, érdekesség, hogy a Kaland 2019-ben először került színre Márai Sándor szülővárosában. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?