Sebestyén Mártának is tetszett az Ifjú Szivek Táncszínház előadása

Kedden az Ifjú Szivek Tánc-színház kétszer is fellépett a Művészetek Völgyében, a kapolcsi Muharay udvarban.Délelőtt a Kakukktojást, este pedig a felújított Felföldi leveleket adták elő.

Kedden az Ifjú Szivek Tánc-színház kétszer is fellépett a Művészetek Völgyében, a kapolcsi Muharay udvarban.

Délelőtt a Kakukktojást, este pedig a felújított Felföldi leveleket adták elő. Minkét alkalommal percek alatt megtelt az udvar nézőkkel, akik a végén vastapssal jutalmazták a társulatot Magyarország egyik legjelentősebb művészeti fesztiválján.

Sebestyén Márta előadóművész, a Muharay udvar háziasszonya így értékelte a Felföldi leveleket, Hégli Dusán koregráfiáját: „Láttam néhány műsort az Ifjú Szivektől, kőszínházban, mindegyik nagyon izgalmas volt. Itt a természetben viszont a kisgyerekektől a nagymamákig mindenkire fokozott hatással volt az előadás. Ebben a darabban száz százalékig ott van az az élő hagyomány, amiről a Muharay udvar szól, és az a korszerűség is, ami nélkül Muharay Elemér szerint nem lehet átmenteni a tradíciót a következő nemzedéknek. Fantasztikus volt a Felföldi levelek, időbe fog telni, amíg feldolgozom. Ott álltunk Berecz Pityuval az ajtóban, és nyerítettünk, visítottunk, tapsoltunk, ordítottunk. Köszönjük, hogy elhozták ide.”

Az Ifjú Szivek Táncszínház nyári fellépéssorozatának következő állomása Kecskemét, ahol holnap a Kodály Művészeti Fesztiválon a felújított Felföldi levelekkel állnak közönség elé. (k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?