Sean Paul menetelése Amerikában

A két héttel ezelőtti jóslatom beigazolódott, nem történt változás az amerikai listák élén. Mivel igazán fontos nagylemez az elmúlt időszakban nem látott napvilágot, így már negyedik hete a Bad Boys című film második részének cédéje a legkelendőbb. A P.

A két héttel ezelőtti jóslatom beigazolódott, nem történt változás az amerikai listák élén. Mivel igazán fontos nagylemez az elmúlt időszakban nem látott napvilágot, így már negyedik hete a Bad Boys című film második részének cédéje a legkelendőbb. A P. Diddy által szerkesztett lemez sikere előre elkönyvelhető volt, hiszen a korongon közreműködő zenészek listáját végigböngészve csupa nagy névvel találkozhat az ember. Nelly, P. Diddy és Murphy Lee közösen adja elő a film főbetétdalát, a Shake Ya Tailfeather címűt, amely már a kislemezlista negyedik helyén szerepel. A film az első helyen nyitott a mozis listán, több mint 50 millió dolláros első hétvégi bevételt produkálva.

50 Cent úgy látszik hosszú időre helyet bérelt magának a nagylemezlista első tízes mezőnyében. A Get Rich Or Die Tryin’ című albumának eladási adatai az elmúlt napokban ismét nőttek, miután a rapper a nemrég megtartott Billboard R&B And Hip-Hop Awards gáláról négy kitüntetéssel tért haza.

Továbbra is a top-tízben tanyázik az idei Grammy-díjkiosztó legnagyobb sztárja, Norah Jones. Albuma, a Come Away With Me már hetvenhatodik hete szerepel az összesítésen, és több mint hétmillió példányt eladtak belőle.

Beyoncé és Jay-Z világslágere, a Crazy In Love sem talált legyőzőre a kislemezek rangsorában. Közben megjelent az énekesnő új dala, amelyben közreműködik Sean Paul. A Baby Boy második hete szerepel a listán, a héten ötvenhetedikből lett huszonkilencedik.

De vajon ki ez a Sean Paul, aki egy ideje állandó résztvevője az amerikai listáknak? Második albuma, a Dutty Rock, amely 2002 novemberében jelent meg már platinalemez, a héten az albumlista huszonegyedik helyét foglalja el.

Sean jamaikai származású, evidens hát, hogy a vérében van a ritmus, a tánc, a nők imádata. 1996-ban adta ki bemutatkozó dalát, a Baby Girl címűt. Pillanatok alatt a sziget legnagyobb sztárjává és a lányok legfőbb kedvencévé vált.

Ahogy nőtt Sean hírneve Jamaikán, úgy lettek figyelmesek a reggae zenéjének különleges hangzására a Karibi térségben egyre több helyen. Hamarosan a Miamiban és New Yorkban élő jamaikaiak is tudták, hogy ha meghallják a két szót: Dutty Yeah, akkor azonnal a táncparketten a helyük. (A dutty a jamaikaiaknál a dirty, vagyis a mocskos szó megfelelője.) A Stage One című debütáló albumának nagy sikere volt a tengerentúlon, együtt dolgozhatott olyan hírességekkel, mint Busta Rhymes, Jay-Z, DMX, Mya... Szekere annyira beindult, hogy 2002 végén őt választották a legjobb reggae-előadónak a rendkívül rangos MOBO Awardson. A Dutty Rock című albumáról elsőként a Gimme The Light járta meg az amerikai listákat, amelyet a Get Busy követett. Ez utóbbi nemcsak Amerikában váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hanem Európában is nyomul felfelé az összesítéseken, miközben a tengerentúlon már egy új dallal, a Like Glue cíművel arat. Hallani fogunk még róla, az biztos! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?