RÖVIDEN

Liszka József könyvének bemutatója
Dunaszerdahely. Holnap 18 órától tartják a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Liszka József Tündérrózsa című könyvének bemutató estjét. A kötetet Tóth László költő mutatja be. Az estet Hodossy Gyula, a Lilium Aurum Könyv- és Lapkiadó igazgatója vezeti.

Liszka József könyvének bemutatója

Dunaszerdahely. Holnap 18 órától tartják a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Liszka József Tündérrózsa című könyvének bemutató estjét. A kötetet Tóth László költő mutatja be. Az estet Hodossy Gyula, a Lilium Aurum Könyv- és Lapkiadó igazgatója vezeti. A Csallóköz hagyományos monda- és anekdotaanyagát meglehetősen hézagosan ismerjük. Elődeink figyelmét valahogyan elkerülték annak idején ezek a folklórműfajok, így aztán manapság különféle régi, eldugott publikációkból, adattárak mélyéből lehet valamit összesöprögetni belőlük. No és persze (mert ezt sosem késő!) megkísérelni a még ma élő szájhagyományt felgyűjteni. A kötet a térség monda- és anekdotakincséből kínál egy szerény válogatást. (ú)

Szőke József a Múzeumi Szalonban

Pozsony. A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma tár?sal?gó?műsora, a Múzeumi Szalon vendégszékében ma délután fél ötkor Szőke József foglal helyet. A hetvenkilenc éves írót, publicistát, bibliográfust a rendezvénysorozat házigazdája, Miklósi Péter faggatja életéről, pályájáról és a szlovákiai magyar valóságról a Brämer-kúriában (Žižka u. 18.). (m)

Holnaptól: Orosz filmszezon

Pozsony. Holnap a Tatra moziban orosz filmek szemléje kezdődik. Az Orosz filmszezon elnevezésű mustra hat különböző műfajú és stílusú mozgóképet kínál, az animációs filmtől kezdve a romantikus vígjátékon keresztül a thrillerig. A kínálatban szerepel az idei moszkvai filmfesztivál egyik újdonsága, Valerij Ahadov A nőket nem ajánlatos megsérteni című munkája, amelynek tanárnő főhőse (Vera Glagoleva alakítja) egy hajózási társaságot örököl, s ahelyett, hogy megijedne a váratlan helyzettől, s megfutamodna az új feladat elől, újdonsült igazgatóként sínre rakja a gyár ügyeit. Vera Glagolevával a pozsonyi közönség is találkozhat, pénteken, 18.30-tól részt vesz a film bemutatóján. A szemle egyik érdekessége az orosz uralkodóról, Szent Vlagyimir fejedelemről készült egész estét animációs film, amelyet szombaton vetítenek. (tb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?