RÖVIDEN

Koncert a Baradla-barlangban
Aggtelek. A Baráti Kör Aggtelekért Egyesület az Aggteleki Nemzeti Park és az Aggtelek Községi Önkormányzat támogatásával augusztus 10-12-én Gömöri Napokat szervez, melynek keretében augusztus 11-én 18 órakor barlangi koncert lesz a Baradla-barlang Hangversenytermében.

Koncert a Baradla-barlangban

Aggtelek. A Baráti Kör Aggtelekért Egyesület az Aggteleki Nemzeti Park és az Aggtelek Községi Önkormányzat támogatásával augusztus 10-12-én Gömöri Napokat szervez, melynek keretében augusztus 11-én 18 órakor barlangi koncert lesz a Baradla-barlang Hangversenytermében. A Crystal együttes első alkalommal lép fel a barlangban, őket hallgathatják az érdeklődők. Az egyesület további programmal (vígjáték, kiállítás, mesék) várja vendégeit. Részletes információ a www.anp.hu oldalon található. (ú)

Már 11 millió fogyott a Potter-könyvből

Tíz nap alatt több mint 11 millió példányt adott el a hetedik, befejező Harry Potterből a könyv amerikai forgalmazója, ezért máris jócskán megnövelték az eredeti nyomdai megrendelést. A Scolastic Inc. eredetileg 12 millió példányra becsülte az amerikai piac felvevőképességét, ám a Harry Potter and the Deathly Hallows július 21. óta töretlenül uralja a bestseller-listákat. Sőt ismét feléledt a korábbi kötetek iránti érdeklődés is, ezért a kiadó 14 millióra növelte a nyomdai példányszámot. Potter kalandjaiból eddig világszerte összesen 350 millió kötetet adtak el. (index)

A mozikba készül Hřebejk Mackója

Prága. Medvídek (Mackó) címmel szeptember 6-án 46 kópiával kerül a cseh mozikba napjaink egyik legsikeresebb cseh rendezőjének, Jan Hřebejknek az új filmje. Petr Jarchovský forgatókönyvíró a mai Prágába helyezte a történetet, melynek hőse három negyvenes értelmiségi férfi. Mindhármuk párkapcsolata éppen krízist él át. „A film hőseinek megvan az életbeli előképük – a történet a barátaink hűtlenkedéseiről szól” – árulta el a rendező. A főszerepeket Jiří Macháček, Ivan Trojan, Roman Luknár, Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová és Nataša Burgerová alakítja. (čtk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?