RÖVIDEN

Elhunyt Marián Zednikovič színész
Pozsony. Szombaton, ötvenhat éves korában meghalt Marián Zednikovič, akit tavaly óta kezeltek súlyos rákbetegséggel. Ez év februárjában színházi fellépés alatt, a pódiumon lett rosszul, azóta kórházi ápolásra szorult.

Elhunyt Marián Zednikovič színész

Pozsony. Szombaton, ötvenhat éves korában meghalt Marián Zednikovič, akit tavaly óta kezeltek súlyos rákbetegséggel. Ez év februárjában színházi fellépés alatt, a pódiumon lett rosszul, azóta kórházi ápolásra szorult. Mind rádiós, mind televíziós szereplőként népszerű volt, az utóbbi három évtizedben pozsonyi színházi társulatok tagjaként és alapítójaként szerzett több szakmai elismerést. (sita)

Kortárs színművek szemléje

Pozsony. Harmadik ízben rendezik meg a szlovák és a világirodalom új drámáinak seregszemléjét, mely szerdán, május 9-én kezdődik, s egy hétig tart. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és a Pozsonyi Színházi Intézet által szervezett fesztiválon részt vesznek a szakma neves magyarországi képviselői is: Nagy András igazgató (Magyar Színházi Múzeum és Intézet), Huszár Sylvia (OSZMI), Deák Renáta (Színháztörténeti Intézet) és Mayer-Szilágyi Mária (Kortárs Magyar Drámai Fesztivál). Helyszín: Jakab tér 12. (m)

János vitéz hiteles története

Pozsony. A Szőttes Táncház nagy szeretettel vár minden érdeklődőt legújabb programjára a Csemadok fővárosi székházába, ahol 19 órai kezdettel bemutatják Boka Gábor János vitéz hiteles története című színházi előadását, mókás, kacagtató műsorát; hangszeren kísér Kuczera Barbara. Az előadást követően mezőségi táncokat oktatnak a Szőttes táncosai, kísér Hanusz Zoltán és csapata. Helyszín: Május 1. tér 10–12. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?