RÖVIDEN

Janda Iván temetése
Janda Iván karnagy, a pozsonyi Duna utcai alapiskola és gimnázium volt igazgatójának végső búcsúztatása 2007. április 11-én, 12.45-kor lesz a pozsonyi krematóriumban.
Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely.

Janda Iván temetése

Janda Iván karnagy, a pozsonyi Duna utcai alapiskola és gimnázium volt igazgatójának végső búcsúztatása 2007. április 11-én, 12.45-kor lesz a pozsonyi krematóriumban.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. Holnap 18 órakor mutatják be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban Bödők Zsigmond Magyarok égi képeskönyve és Barak László Ne dudálj, küzdj! című kötetét. A könyveket Kovács László és H. Nagy Péter mutatja be. Az estet Bereck József vezeti. (ú)

A HVG lapbemutatója

Pozsony. A Heti Világgazdaság lapbemutatója, valamint a lap és a Fórum Intézet munkatársainak találkozója lesz ma 17 órakor a Magyar Köztársaság Kulturális Intézetének székházában. A HVG évtizedek óta a legolvasottabb magyarországi hetilap. A műhelybeszélgetés fő témája: hogyan lehetne a Szlovákia és Magyarország közötti hír- és információcserét hatékonyabbá tenni, hogyan tudna a sajtó reálisabb képet festeni egymás országairól. A HVG-t Réti Pál főszerkesztő, Horváth Zoltán, Vass Péter és Hirschler Richárd képviselik. A HVG címlapjaiból összeállított plakátkiállítás április 15-ig tekinthető meg. (ú)

Elhunyt Pongrácz Zoltán zeneszerző

Budapest. Elhunyt Pongrácz Zoltán zeneszerző, karnagy; az Erkel Ferenc-díjas művészt 95 éves korában, kedden érte a halál. Pongrácz Zoltán 1912. február 5-én született Diószegen. Kodály Zoltán növendéke volt a budapesti Zeneakadémián, majd Bécsben, Berlinben és Hollandiában tanult. Az Elektro-akusztikus Zenei Nemzetközi Szövetség (International Confederation of Electroacoustic Music) egyik alapítója, a nemzetközi igazgatóság tagja volt. Odysseus és Nausikaa címmel operát írt, amelyet 1960-ban, Debrecenben mutattak be. Az utolsó stáció című operáját Szeged város felkérésére komponálta. Oratóriumok és kantáták szép számmal fűződnek nevéhez, zenekari és hangszeres művei között több műfaj szerepel. Elméleti munkássága is jelentős, több könyve jelent meg, például a Népzenészek könyve, a Mai zene, mai hangjegyírás, és Az elektronikus zene. (MTI)

Szöul: Mészáros Márta a díszvendég

Budapest. Mészáros Márta lesz a díszvendég Szöulban, a Női Filmek Fesztiválján; a rendezvényen a magyar rendezőt munkássága elismeréseként emlékéremmel jutalmazzák. A Kossuth-díjas, érdemes művész személyesen veszi át az elismerést holnap, a fesztivál ünnepélyes megnyitóján Dél-Korea fővárosában. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?