RÖVIDEN

Irodalmi tippverseny
Szalon című mellékletünk Irodalmi tippversenye 5. fordulójának helyes tippsora: 1c, 2b, 3b, 4c, 5a, 6c, 7b, 8b, 9a, 10b, 11a, 12c, 13a, 13+1b. A kései postakézbesítés miatt a sorsolást hétfőre halasztottuk. Eredményhirdetés a szombati Új Szó Szalon mellékletében.

Irodalmi tippverseny

Szalon című mellékletünk Irodalmi tippversenye 5. fordulójának helyes tippsora: 1c, 2b, 3b, 4c, 5a, 6c, 7b, 8b, 9a, 10b, 11a, 12c, 13a, 13+1b. A kései postakézbesítés miatt a sorsolást hétfőre halasztottuk. Eredményhirdetés a szombati Új Szó Szalon mellékletében. (cs)

Jubileumi kínai kiállítás

Leoben. Egykori kínai császárok sírjaiban talált kincsekből nyílt kiállítás tegnap az ausztriai Leobenben. A Grazhoz közeli stájerországi kisvárosban ez már a tizedik külföldi kultúrtörténeti kiállítás. Az Arany és nefrit (jáde) című, szenzációsnak nevezhető tárlat a leobeni Kunsthalléban látható november 1-jéig. A mostani jubileumi kiállítás világszerte egyedülálló. A kiállított műtárgyak szállításához a kínai kormány külön engedélyére volt szükség. Idáig az itt kiállított tárgyaknak csupán egy részét láthatta a nagyközönség, és azt is csak Pekingben. A Leobenben látható kincsek a Han- (i.e. 206–i.u.220), a Tang- (i.u. 618–907) vagy a Ming-dinasztia (i.u.1368–1644) korába viszik el a látogatót, de láthatók műtárgyak az i.e. 3000 körül fennállt Liangcsu (Liangzhu)-kultúrából, egészen a XX. század eleji Csing(Qing)-dinasztia korszakáig. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?