RÖVIDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. Z. Németh István Anticitrom című könyvének bemutatója lesz ma 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. Z. Németh István Anticitrom című könyvének bemutatója lesz ma 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. A kötet arról tanúskodik, hogy az írónak „végtelenített” mondanivalója van a mindenkori emberről a mindenkori ember számára: amennyire kifogyhatatlanok vagyunk gyarlóságainkból, annyira kifogyhatatlan ő e gyakorlóságaink kipellengérezésében. S teszi mindezt látszólagos könnyedséggel, segítségül híva az iróniát, a groteszket, a fantasztikumot, az abszurdot, de mindenekelőtt a nyelvet, a nyelvben rejlő ezerárnyalatú humort. A kötetet Ardamica Zorán író mutatja be, az estet Vida Gergely költő vezeti. (ú)

Tetszik a franciáknak a Taxidermia

A Taxidermia című magyar film előkelő helyen szerepel a Le Film Francais című francia szaklap 2006-os nézettségi adatokat összesítő listáján. A francia audiovizuális szektor elsőszámú hetilapjának adatai szerint a Taxidermiára tavaly augusztus 23-i bemutatója óta több mint 26 ezren voltak kíváncsiak Franciaországban. Ezzel az eredménnyel Pálfi György belépett a „húszezren túliak” klubjába, amelynek 2006-ban Vang Csao (Wang Chao), Michael Winterbottom, Gus Van Sant és Aki Kaurismäki is tagja volt. A hétről hétre 10-15 új filmmel gyarapodó francia kínálatot figyelembe véve mindez egyértelmű sikerként könyvelhető el. (MTI)

Buday Péter kiállításának megnyitója

Vágsellye. Március 4-én 15 órakor nyitják meg a Feketeházy János Magyar Ház nagytermében Buday Péter feketén/fehéren című kiállítását, amely március 23-ig tekinthető meg hétfőtől péntekig 10 és 17 óra között. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?