RÖVIDEN

Irodalom és a kreatív felejtés
Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete újraindítja az évekkel ezelőtt félbehagyott beszélgetéssorozatot. Az első rendezvényre holnap 17 órakor kerül sor az intézet székházában.

Irodalom és a kreatív felejtés

Pozsony. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete újraindítja az évekkel ezelőtt félbehagyott beszélgetéssorozatot. Az első rendezvényre holnap 17 órakor kerül sor az intézet székházában. Nem jobb a művészi kreativitásra bízni a történelem utólagos kitalálását, mint újra és újra beleszaladni a történelemtudomány és a politika objektívnek és szükségszerűnek aposztrofált csapdáiba? A kérdést Garaczy László író vitatja meg kollégájával, Grendel Lajossal, közben fel-felolvasnak néhány vonatkozó passzust műveikből. A Könyv utóélete program keretében társrendező a Szépírók Társasága. (ú)

Kiállítás Sztravinszkijről

Salzburg. Igor Fjodorovics Sztravinszkij (1882–1971) orosz zeneszerző, karmester és zongoraművész életével és művészetével kapcsolatos portrék, rajzok, partitúrák, grafikák, színpadi művek vázlatai és filmek tekinthetők meg a salzburgi Modern Művészetek Múzeumában, a Rupertinumban megnyílt kiállításon. A bemutatót Sztravinszkij születésének 125. évfordulója alkalmából rendezték. Kiegészíti a kiállítást a Sztravinszkijról készült filmek Toni Palmer általi átfogó feldolgozása, valamint számos eredeti felvétel a zeneszerző által vezénylet koncertekről. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?