RÖVIDEN

Középpontban Kodály Zoltán
Budapest. Egy hónap múlva kezdődik a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál, ami idén Kodály Zoltán munkásságát és a magyar kultúra értékeit helyezi a középpontba. A rendezvény több száz ingyenes programot is kínál.

Középpontban Kodály Zoltán

Budapest. Egy hónap múlva kezdődik a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál, ami idén Kodály Zoltán munkásságát és a magyar kultúra értékeit helyezi a középpontba. A rendezvény több száz ingyenes programot is kínál. Sebestyén Márta és barátai koncertjére hamar elfogytak a jegyek, de komoly az érdeklődés az 50 éves Bartók Vonósnégyes Kocsis Zoltánnal közös koncertjére, az Amadinda Ütőegyüttes előadására, a Kovalik Balázs által tavaly rendezett és most újra műsorra tűzött Mozart-maratonra, és a Kodály Zoltán tiszteletére összeállított, világzenei stílusú, Pávaének című produkcióra. A nem hivatásos művészeknek szervezett Fringe Fesztivál, a BTF utolsó három napján zajló non-stop társfesztivál 350 programja ingyenesen látogatható. (MTI)

Arthur Penn életműdíja a Berlinálén

Berlin. Arthur Pennt, a Bonnie és Clyde, a Kis nagy ember és számos más kiváló alkotás rendezőjét munkásságáért tiszteletbeli Arany Medve-díjjal tüntették ki a berlini filmfesztiválon. Arthur Penn tévétársaságoknál kezdte karrierjét, és berlini sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ez nagyon jó hatással volt későbbi munkásságára: „Meg kellett tanulnom a kamerán keresztül látni a világot” – mondta. Penn nem tartja magát hollywoodi rendezőnek. Nincs is túl jó véleménye az ott készülő szuperprodukciókról. Az életműdíj Penn szerint éppen időben érkezik: „Ha tovább vártak volna, a koporsóból kellett volna előrángatniuk” – élcelődött a kedélyes filmes. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?