RÖVIDEN

Elhunyt Erdőss Pál filmrendező
Erdőss Pált hatvanéves korában, súlyos betegség után, szerdán hajnalban érte a halál. Legújabb filmjét, a Budakeszi srácok című alkotást a napokban véget ért 38. Magyar Filmszemle versenyprogramjában mutatták be.

Elhunyt Erdőss Pál filmrendező

Erdőss Pált hatvanéves korában, súlyos betegség után, szerdán hajnalban érte a halál. Legújabb filmjét, a Budakeszi srácok című alkotást a napokban véget ért 38. Magyar Filmszemle versenyprogramjában mutatták be. A Balázs Béla-díjas filmrendező pályafutását dokumentumfilmek rendezésével kezdte. Első egész estés játékfilmje 1982-ben az Adj király katonát! volt. Ezt követte 1984-ben a Hazárdjáték című televíziós alkotás, majd a Visszaszámlálás és a Gondviselés című film. 1989-től külföldi koprodukciós filmeket is készített, többek között a Pókok, A túlélés ára, a Fényérzékeny történet és a Vérvonal című alkotást. 1996-ban a Gyilkos kedv című mozit rendezte. Nyolc év szünet után forgatta az Üvegfalat, amely egy leukémiás kislány és édesanyjának kálváriáját mutatja be. (MTI)

Az Oláh Szabolcs Quartet koncertje

Pozsony. Az Oláh Szabolcs Quartet ad koncertet február 18-án, vasárnap 19 órától az Astorka Korzo ’90 Színházban. A jazzegyüttes megalakításához a tagokat sajátos és egyedi ízlésviláguk azonossága vezette. Mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett növendékei: Oláh Szabolcs – gitár, Mester Dániel – szaxofon, Soós Márton – nagybőgő, Majtényi Bálint – dob. (ú)

ĺrónők, nők az irodalomban

Prága. Kétnapos irodalmi konferencia kezdődik ma a cseh fővárosban, amely az írónőkkel, valamint a műveikben szereplő nőalakokkal foglalkozik. A résztvevő cseh és külföldi szakemberek 30 előadást tartanak a témában. A női irodalmi világ labirintusa című konferencia szervezője a Literárni akademie, valamint a Prágai Városi Könyvtár. A szakmai találkozón egyebek mellett olyan kérdéseket fognak boncolgatni a résztvevők, hogy miről írnak a mai írónők, és miről írtak régen, s vajon van-e különbség aközött, ahogy a férfiak és a nők írnak női szereplőikről. (ČTK)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?