RÖVIDEN

A közeledés hídverői
Pozsony. Február 6-án este ötkor díjkiosztásra kerül sor az MKKI Védcölöp úti székházában. A MOSTY folyóirat díját Heiszler Vilmos történész, Václav Burian publicista, Oľga Janíková, a lap főszerkesztője, valamint Ján Grexa publicista, egyetemi tanár veszi át.

A közeledés hídverői

Pozsony. Február 6-án este ötkor díjkiosztásra kerül sor az MKKI Védcölöp úti székházában. A MOSTY folyóirat díját Heiszler Vilmos történész, Václav Burian publicista, Oľga Janíková, a lap főszerkesztője, valamint Ján Grexa publicista, egyetemi tanár veszi át. A díjat a közép- és kelet-európai népek közeledése terén kifejtett tudományos és publicisztikai tevékenységért ítélik oda minden évben. Zongorán közreműködik Döme Sándor. (ú)

Kempelen Klub: Heiszler Vilmos

Pozsony. Február 7-én este öt órakor kezdődik az MKKI és a Kempelen Farkas Társaság közös klubestsorozata, melyen szlovákiai magyar doktoranduszok faggatnak egy-egy neves magyar tudóst. A Kempelen Klub első kerekasztal-beszélgetésének vendége Heiszler Vilmos történész. Helyszín: az MKKI Védcölöp úti székháza. (ú)

Gál Sándor a Pozsonyi Casinóban

Pozsony. Február 8-án este hat órától Gál Sándor lesz a Pozsonyi Casino vendége. Az íróval, költővel Juhász Dósa János beszélget. Az irodalmi esten közreműködik ifj. Havasi Péter. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?