RÖVIDEN

A Borostyán a Déja vu-klubban
Pozsony. Az októberi Déja vu-klubest ma lesz a Hlava XXII kávézóban (Bazová 9.). A vendég ezúttal a megújult komáromi Borostyán verséneklő együttes lesz. Kapunyitás 18 órakor. A klubest társszervezői a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és a Diákhálózat.

A Borostyán a Déja vu-klubban

Pozsony. Az októberi Déja vu-klubest ma lesz a Hlava XXII kávézóban (Bazová 9.). A vendég ezúttal a megújult komáromi Borostyán verséneklő együttes lesz. Kapunyitás 18 órakor. A klubest társszervezői a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és a Diákhálózat. (ú)

Magyar filmek külföldi szemléken

Szabó István filmje, a Rokonok a híres belga Flanders Filmfesztiválon, a Kecskemétfilmben készült animációk Németországban versenyeznek. A ma kezdődő, 33. genti Flanders Filmfesztiválon a Rokonok vetítésén részt vesz a Móricz-adaptáció főszereplője, Csányi Sándor. Az öt genti moziban 200 filmet bemutató tíznapos fesztivál az Európai Filmakadémia rövidfilm díjára jelölt alkotásokat is levetíti, köztük Kenyeres Bálint Before Dawn című filmjét. Kenyeres Bálint is a genti fesztivál vendége lesz. A németországi Chemnitzben hétfőn kezdődött Schlingel gyermek- és ifjúsági filmfesztiválon is megméretnek magyar alkotások. A Kecskemétfilmből Nagy Lajos Fából faragott Péter, a Magyar Népmesék sorozat egy epizódja, valamint Richly Zsolt A hetvenkedő sün című alkotása vesz részt a fesztiválon. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?