RÖVIDEN

Megújuló nemzeti filmgyártás
Pozsony. Független producerek által jegyzett, négy egész estés nagyjátékfilm készül a közeljövőben a szlovák közszolgálati televízió koprodukciójában. A kulturális minisztérium pályázatán előzőleg mind a négy filmterv támogatásban részesült.

Megújuló nemzeti filmgyártás

Pozsony. Független producerek által jegyzett, négy egész estés nagyjátékfilm készül a közeljövőben a szlovák közszolgálati televízió koprodukciójában. A kulturális minisztérium pályázatán előzőleg mind a négy filmterv támogatásban részesült. Marek Maďarič kulturális miniszter szerint az állam, a köztévé és a produceri irodák közös összefogása elengedhetetlen feltétele az utóbbi években elhanyagolt nemzeti filmgyártás felélesztésének. A Szlovák Televízió a négy film elkészítéséhez 20-22 millió koronával járul hozzá. (-cz-e)

A magyar és a lengyel 1956-ról

Pozsony. A magyar és a lengyel 56-os események évfordulója alkalmából közös rendezvényt tart a Magyar Köztársaság Kulturális Intézete és a Lengyel Intézet. 1956 Magyarországon és Lengyelországban: Törvények, jogok, követelmények címmel két tekintélyes szakember előadását hallgathatják meg ez érdeklődők szeptember 25-én, hétfőn 17 órai kezdettel a Magyar Intézet székházában – Bárdi Károly professzorét, aki a budapesti Közép-Európai Egyetem jogi tanszékének vezetője, valamint Jan Sandorski jogtörténészét, professzorét, aki a poznani Adam Mickiewicz Egyetem tanára. (m)

Németh Ilona új kiállítása

Somorja. Tíz év után újra önálló kiállítással jelentkezik az At Home Galleryben Németh Ilona. Új, Handiwork című munkája ezúttal is helyspecifikus, vagyis kifejezetten a zsinagóga terébe készítette a Munkácsy-díjas, nemzetközi hírű képzőművész, csakúgy, mint tíz évvel ezelőtti kiállítását. Németh Ilona új kiállítását szeptember 26-án, kedden 19 órakor nyitja meg Hushegyi Gábor esztéta. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?