RÖVIDEN

Elhunyt Bertók Lajos színművész
Budapest. Bertók Lajos, a Budapesti Kamaraszínház színművésze hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt. A művész 1966. május 1-én született Debrecenben. 2004-ben Jászai Mari-díjat kapott.

Elhunyt Bertók Lajos színművész

Budapest. Bertók Lajos, a Budapesti Kamaraszínház színművésze hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt. A művész 1966. május 1-én született Debrecenben. 2004-ben Jászai Mari-díjat kapott. Színházi szerepei: Hamlet, dán királyfi (Hamlet, dán királyfi), Harold és Maude (Harold), Világtalanok (Apa), Egy őrült naplója (Popriscsin), Bűn és bűnhődés a rácsok mögött (Amper, Raszkolnyikov). Filmjei: Zafír (1989), A Mi szerelmünk (2000), Kisváros (2000), Kanyaron túl (2002), Aranyváros (2002), Ultra (2003), A Porcelánbaba (2003), Igazi Mikulás (2005), Vadászat angolokra (2006). (MTI)

Michael Moore-sorozat a képernyőn

Júliusban négy művét tűzi műsorára az m1 annak az amerikai alkotónak, aki visszahelyezte jogaiba a dokumentumfilm műfaját. Provokatív, kényelmetlen igazságokat kimondó, az amerikai életformát vizsgáló-bíráló. Az Egyesült Államoknak, a világ legnagyobb katonai hatalmának politikáját ostorozó filmjei nem csupán a fesztiválokon aratnak, ami ennél is nagyobb szó: beültetik a nézőket a moziba. Az alkotói sorozat Moore legismertebb munkái, a 2002-es Kóla, puska, sült krumpli (VIII. 6.) és a 2004-es Fahrenheit 9/11 (VIII. 13.) mellett két korábbi csemegét is tartogat: a Roger és én (VII. 16.), valamint a Hű, de nagy! (VII. 30.) című filmjét. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?