RÖVEDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. A NAP Kiadó Kaleidoszkóp Könyvek sorozatának bemutatója lesz holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. Ebben a sorozatban jelent meg a kiadónál többek között Németh Zoltán, Grendel Lajos, H. Nagy Péter és Tóth László kötete. A szerzőkkel N. Tóth Anikó író beszélget.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. A NAP Kiadó Kaleidoszkóp Könyvek sorozatának bemutatója lesz holnap 18 órától a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. Ebben a sorozatban jelent meg a kiadónál többek között Németh Zoltán, Grendel Lajos, H. Nagy Péter és Tóth László kötete. A szerzőkkel N. Tóth Anikó író beszélget. Az estet Barak László, a NAP Kiadó igazgatója vezeti. (ú)

Jan Hřebejk amerikai sikere

Prága. Jan Hřebejk rendezése, a Szép lány, durva helyzet (Kráska v nesnázích), amelyet Petr Jarchovský forgatókönyve alapján készített, elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó díjat a kaliforniai Santa Barbarában megrendezett nemzetközi filmfesztiválon. „A denveri nemzetközi filmfesztiválon aratott siker után ez már a második egyesült államokbeli díj, amelyet az alkotás kapott“ – mondta Pavlína Fechterová, a filmet készítő Total HelpArt társaság szóvivője. Denverben a Szép lány, durva helyzet a legjobb játékfilmnek odaítélt fődíjat kapta meg; a fesztiválon huszonhárom ország 108 mozgóképe volt versenyben. (ČTK)

Ján Valter kiállítása

Pozsony. Tegnap nyílt meg a Mihálykapu utcában működő Galéria Michalský dvor falai között Ján Valter képzőművész kiállítását Valternatívy 007 címmel. A művész grafikái és festményei március 4-éig tekinthetők meg. (SITA)

Újraindul a Delta forgatása

Budapest. Márciusban újraindul a Delta forgatása, a német-magyar koprodukcióban készülő alkotás főszerepében Lajkó Félix hegedűművész látható majd – jelentette be a rendező és a film producere vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón. Mundruczó Kornél filmjének forgatása tavaly nyáron, a főszereplő, Bertók Lajos tragikus halála miatt szakadt félbe. A színész halála után egyértelművé vált, hogy a filmet nem lehet a vele felvett anyagból összevágni. A rendező elmondása szerint ekkor az volt a legfőbb kérés, hogy találnak-e olyan szuverén művészt, alkotótársat, akivel a folytatás vagy esetleg a film teljes újrakezdése elképzelhető. A több hónapig tartó szereplőválogatás eredményeként Lajkó Félixre esett a választás. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?