Rónai Orsi: Tűz legyél

Már az első dalt hallgatva eszembe jutott Pataky Attila nyilatkozata. A Megasztár döntőseiről mondta, hogy – Oláh Ibolyát leszámítva – városonként lehet öt hasonlót találni. Hogy igaza van-e, nem tudom, mindenesetre az tény, hogy Magyarországon rengeteg a tehetséges fiatal.

Már az első dalt hallgatva eszembe jutott Pataky Attila nyilatkozata. A Megasztár döntőseiről mondta, hogy – Oláh Ibolyát leszámítva – városonként lehet öt hasonlót találni. Hogy igaza van-e, nem tudom, mindenesetre az tény, hogy Magyarországon rengeteg a tehetséges fiatal. Ha Rónai Orsi annak idején jelentkezik a Megasztárba, ma ő is a figyelem középpontjában állna, és újságok címlapjáról vigyorogna ránk, hiszen egy rendkívül tehetséges lány, aki minden bizonnyal az élmezőnyben végzett volna, így a reklámot alig kapott bemutatkozó albuma iránt is nagyobb lenne az érdeklődés. Orsi azonban nem élt ezzel a lehetőséggel, más utat, jóval rögösebbet választott, de remélhetőleg ez is a megérdemelt siker felé vezet.

1983-ban született Budapesten. Tizenhat évesen beiratkozott Földessy Margit színitanodájába. Gimnáziumi évei alatt jelentkezett egy országos énekversenyre, ahol először második, a következő évben pedig első helyezést ért el musical kategóriában. Bemutatkozó albuma egy éven keresztül készült, amelynek producere Novai Gábor, és a címadó dalhoz videoklip is párosul. A lemezen több stílus keveredik, az énekesnő színes zenei világot tár elénk. Összességében mégsem eklektikus, a sokfajta stílus ellenére a korong kiforrott egyéniségét tükröz, egy lányt, aki bármilyen zenei műfajt a saját arcára tud formálni, legyen az musical, pop-, rockdal vagy régi sláger átdolgozása. Külön említést érdemel a cédé zárófelvétele, az Ain’t No Mountain High Enough, az átdolgozást eredeti nyelven, duettben adja elő Haraszti Mátyással, a No Man’s Land nevű zenekar frontemberével.

Rónai Orsi tehát elindult, és a cédé meghallgatása után arra a megállapításra jutottam, talán nem is baj, hogy ezt az utat választotta. Nem számít, hogy lemeze egyelőre nem uralja az eladási listák csúcsát, és az sem baj, hogy nem az ő dalai folynak a vízcsapból. Legyen ez a bemutatkozás! Orsi megmutatta, mire képes, közben önmagát is megtalálta, bizonyára tudja, milyen stílusban szeretné folytatni, és most már a nagy lemezkiadókon a sor, hogy felfedezzék, lehetőséget biztosítsanak neki. Én valahogy nyugodt vagyok, mert a rengeteg ellenpélda ellenére meggyőződésem, hogy a lassú víz ezúttal valóban partot mos, szép karrier előtt áll az énekesnő. Ha ugyanis Rónai Orsinak sem jut hely a magyar élvonalban, akkor bizony nagy a baj! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?