Római filmfesztivál

Róma. Coppola-ősbemutató, sztárok hada és a szemlét megálmodó polgármester ígérete: „idén még jobb lesz” – így harangozták be csütörtökön az olasz szervezők a jövő hónapban kezdődő második római nemzetközi filmfesztivált.

Róma. Coppola-ősbemutató, sztárok hada és a szemlét megálmodó polgármester ígérete: „idén még jobb lesz” – így harangozták be csütörtökön az olasz szervezők a jövő hónapban kezdődő második római nemzetközi filmfesztivált.

A frissen debütált filmszemle tavaly még nem jutott be az ötven legrangosabb filmfesztivál közé (a listát a Variety című szaklap teszi közzé), ám a fesztivál szülőatyja, Walter Veltroni római polgármester sikeresnek könyvelte el a félmilliós látogatottságú eseményt, és bizakodóan nyilatkozott a sajtóértekezleten az október 18-án kezdődő, 40 ország alkotásait bemutató filmmustra kilátásairól.

Francis Ford Coppola tíz évnyi szünet után az olasz fővárosban lép a közönség elé ismét új filmmel: a Youth Without Youth című dráma egy idős román professzor misztikus románcát meséli el a második világháború előtti Európában. A filmet versenyen kívül vetítik, akárcsak Shekar Kapur indiai rendező Elizabeth: The Golden Age című munkáját, amely a XVI. századi brit uralkodó, I. Erzsébet életéből készülő trilógia második epizódja.

A legnépszerűbb filmcsillagok sora várható a velencei mustra konkurenseként elhíresült rendezvényre: a sztárfüggöny Cate Blanchett, az Erzsébet-film címszereplőjének belépőjével gördül fel október 19-én, és Sophia Loren életműdíjának átadásával hull alá. A vörös szőnyegen közben megfordul majd Keira Knightley, Halle Berry, Sharon Stone, Monica Bellucci, Gerard Depardieu, Robert Redford, Sean Penn és Tom Cruise is.

A versenyprogramban 14 észak- és dél-amerikai, európai, valamint ázsiai produkció vetélkedik a Marcus Aurelius-díjért. A hivatalos versenyprogramon kívül információs vetítések, közönségtalálkozók és konferenciák színesítik majd a város kiállító- és koncertközpontjában, az Auditoriumban helyt kapott filmszemlét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?