Richie Kotzen nálunk varázsol

dd

Ha normális országban élnék, csak annyit kellene mondanom, hogy Richie Kotzen amerikai gitáros-dalszerző július 1-én Kassán, 5-én pedig Pozsonyban lép fel zenekarával. De inkább Arany Jánost idézném vele kapcsolatban: „S fegyver csörög, haló hörög, amint húrjába csap”.

Ez itt a a feledékeny rockereknek szóló utolsó figyelmeztetés, mivel információink szerint még akad néhány jegy mindkét kivételes szeánszra.

Akik velem együtt ott voltak a tavaly októberi pozsonyi Winery Dogs-koncerten, ahol tanúi lehettek Richie Kotzen és régi Mr. Big-es basszusgitáros kollégája, Billy Sheehan basszeros közös muzsikálásának, talán egyetértenek velem, hogy a rockzenében még ma is vannak elképesztő magaslatok, ahová csak kevesen tudnak felmászni.

A varázslók egyike több mint három évtizede a pályán van. Az 54 éves Richie Kotzent anno a Poison zenekarban ismerhette meg a világ. Sajnos, ki kell mondanom, még ha meg is köveznek ezért a rajongók: a Poison sokkal gyengébb dalokat prezentált annál, mint amennyire remek zenészek játszottak a bandában. Nem tudom, mi ennek az oka, talán a lemezkiadó biztatta őket a közérthetőbb megszólalásra. Richie ezután rövid ideig a Mr. Big zenekarban helyettesítette Paul Gilbertet, akinek elképesztő gitárszólóit bizony kevesen tudják eljátszani. Az ezt követő Winery Dogs pedig egy szerelemprojekt.

Szóval miközben Richie Kotzen teljesen természetesnek találta, hogy szólókarrierjét időnként meg-megszakítva kisegíti a legjobb haverjait, szinte egyfolyában írta saját dalait. És idén végre elérkezettnek találta az időt, hogy ezeket egy világturnén prezentálja, saját zenekarral. Hamisítatlan rock and rollt hallhatunk, ha kíváncsiak vagyunk, mit tud ez a műfaj 2024-ben. 

A kassai koncert helyszíne a Colosseum, Pozsonyban pedig ugyanott lép fel Richie Kotzen, ahol októberben a Winery Dogs zenekarral járt: a Majestic Music Clubban. Mindkét helyen egy magyarországi előzenekar, az SFV forrósítja fel a hangulatot, akik először játszanak külföldön. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?