Öt nap után búcsúzkodnak a fesztivállakók

Komárom |

<p>Szombaton véget ér a 47. Jókai Napok. Öt napig minden a színház körül forgott a hol napsütötte, hol eső áztatta fesztiválon. Mára a vendégelőadás jutott.</p>

A győri KörTeliKör Csoport Moliére, Parti Nagy Lajos és saját szövegei alapján készítette A Pernelle-család című produkcióját, melyet Varju Nándor rendezett. Az előadás délután négy órakor kezdődik a városi művelődési központ kamaraterében.
Délelőtt tizenegy órától Bábra megy a játék címmel bábworkshop kezdődik a Rév Magyar Kultúra Házában, a Gurigongo Symposium szervezésében, Jobbágy Kata és Berecz Bea vezetésével.
Az idei országos színjátszó fesztiválra tizenöt csoport jelentkezett. Két együttes egyeztetési és egyéb okok miatt visszalépett, két amatőr társulat előadását pedig az idei válogató, Benkő Géza színművész nem választotta ki. Így hat diák- és három felnőtt együttes mérette meg magát a szakmai zsűri előtt, melynek elnöke Solténszky Tibor dramaturg volt.
Ma reggel 8 órakor, a Komáromi Jókai Színház előcsarnokában kezdődik a III. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál, amelyet Pápai Erika színművész nyit meg. Kaszás Attila színház előtti szobrának megkoszorúzása után három helyszínen, a Zichy-palotában, a Duna Menti Múzeum dísztermében és a Tiszti pavilon dísztermében folytatódik a verseny. A döntő 17 órakor a Tiszti pavilon dísztermében lesz, a díjakat a 47. Jókai Napok gálaestjén vehetik át a győztes szavalók 19 órakor a vmk nagytermében. Előtte, 18 órakor az országos színjátszó fesztivál résztvevői megkoszorúzzák Jókai Mór szobrát a Múzeumkertben.

Szél János

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?