Oscar-díj: a vesztesek sem távoznak üres kézzel

Los Angeles |

<p>Azok az Oscar-jelöltek sem távoznak üres kézzel a ceremóniáról, aki nem foghatják kezükbe a vasárnapi hollywoodi díjkiosztó gálán az Oscar-díjat.</p>

 

Az aranyozott Oscar-szobor nélkül maradt jelöltek veszteségét a Distinctive Assets marketingcég éves meglepetése csillapítja némiképp. A több mint 45 ezer dolláros (közel tízmillió forint értékű) ajándékcsomag biztatóan "az Oscaron mindenki győz - jelölti ajándékcsomag" elnevezést viseli.    A csomagban a cég közleménye szerint egyebek mellett ausztrál, hawaii és mexikói utazások, személyes felkészítőkurzusok, egy üveg tequila és kézzel festett teniszcipők is találhatók.     Pár évvel ezelőtt még az Amerikai Filmakadémia is összeállította a maga ajándékkosarait a díjátadóknak és a jelölteknek, ám 2007 után, amikor az adóhatóság szigorúbban kezdte vizsgálni az ajándékozást, felhagyott ezzel a gyakorlattal.     A megajándékozott hírességek, akiket ingyenes utazásokkal és egyéb értékes dolgokkal lepnek meg, kötelesek azokkal mint bevétellel elszámolni, és utánuk az adót befizetni.     A filmakadémia ugyan nem szentesítette, de a Distinctive Assets 11 éve adja át ajándékait a hoppon maradt jelölteknek: egyenesen a lakásukra küldi vagy ügynökeiken, szóvivőiken keresztül juttatja el nekik.     Az idei csomag specialitása egy vízszűrőrendszer, akupunktúrás és aromaterápiás kezelések, egyhetes beutaló egy fitnesz és súlycsökkentő szépségfarmra, valamint egyéves tagsági a londoni Heathrow repülőtér VIP-szolgáltatásához. A sztárok gyerekei sem járnak rosszul, ők professzionális gyerekcirkuszi képzésben vehetnek részt.    A filmipar legnagyobb elismerését, az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjait vasárnap adják át a Los Angeles-i Dolby Színházban. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?