Országos bábos és gyermekszínjátszó képzés

Dunaszerdahely |

<p>A Csemadok Művelődési Intézete 2009. április 3-án és 4-én (pénteken és szombaton) országos bábos és gyermekszínjátszó képzést rendez Dunaszerdahelyen a Szabó Gyula utcai Építészeti Szakközépiskola épületében.</p>

A rendezők elsősorban a Duna Menti Tavaszra készülő színjátszó- és bábcsoportok vezetőire és a színjátszó-, bábcsoportok alakításának gondolatával foglalkozókra számítanak, valamint azokra az óvónőkre és tanítónőkre, tanítókra, akik a színjátékot, bábjátékot pedagógusi munkájukban (a tanításban, a szakköri foglalkozásokon) szeretnék hasznosítani.

A bábos tanfolyam tematikája:
Kesztyűs bábok technológiájának megismerése és elsajátítása:
a) bábok készítése (egy-egy fő, egy bábot készít)
b) a bábok vezetési technikájának praktikus elsajátítása közös mesedramatizáció alapján
Szakmai vezető: Vezér Klára, Tornalja
A bábos tanfolyam résztvevőit kérjük, hozzanak magukkal munkaruhát és cipőt, tollat, ceruzát, ollót anyagnyíráshoz, tűt és különféle színű cérnákat. Valamint akinek van ún. fixírkát - minifestékszórót és anyagmaradékokat bábok készítéséhez és öltöztetéséhez.

A színjátszó tanfolyam tematikája:
Készségfejlesztés, darabelemzés, dramatizáció, a darab színpadra vitele drámapedagógiai módszerekkel (Ha a résztvevőknek van választott darabjuk, hozzák el a tanfolyamra).
Minden érdeklődő rendezőt, vezetőt szívesen fogadunk és elvárjuk azoknak a jelentkezését, akik beneveztek a Duna Menti Tavaszra. Kérjük, hozzanak magukkal munkaruhát, tréningcipőt. Dunaszerdahely, illetve a környékről 1 csoport önkéntes jelentkezését is várjuk annak érdekében, hogy a munkamódszereket ténylegesen bemutathassuk a gyerekek segítségével.
A foglalkozásokon bemutatunk egy dramatizációs módszert, amely során a dramatizálandó szöveg értelmezési tartományát játékos módszerrel a gyerekekkel együtt fejtjük meg.  Az ilyen módon feldolgozott szöveg kiváló alappá válik a gyermekszínjátszó csoportok számára, előadás elkészítéséhez. A képzés alkalmával találunk időt a már készülő előadások problémáinak megbeszélésére is.
Szakmai vezető: Szabó Csilla drámapedagógus és Kiss Péntek József rendező

A tanfolyamok részvételi díja 10 €.

Az érdeklődők 2009. március 27-ig jelentkezhetnek az alábbi címen (a jelentkező lapokat postán, faxon, e-mailban küldhetik):
Osvetový inštitút Csemadoku
Bacsákova 240/13
P.O.BOX 16
929 01 Dunajská Streda.
e-mail: huszar@csemadds.sk, vagy intezet@csemadok.sk
Információ:
telefon: 031/552 24 78, (Takács Ottó, Molnár Zsuzsa)
A jelentkezési lap letölthető a www.csemadok.sk honlapról. (csemadok)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?