Önkénteseket keres a Duna Múzeum

Esztergom |

<p>Új tagokat vár önkéntes csapatába az esztergomi Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum. Olyanokat, akik tárlatvezetést vállalnának óvodás, iskolás és nyugdíjas csoportok részére.</p>

 

A múzeum olyan érdeklődők jelentkezését várja, akik havonta legalább nyolc órát tudnának szánni erre a munkára. „Mivel önkéntes munkáról van szó, nincsenek megkötések, bárki jelentkezhet, aki szívesen dolgozna egy szakmailag és a közönség körében is elismert intézményben. A pedagógiai végzettség – mivel a munka gyerekekkel való foglalkozást is jelent – előny lehet” – tájékoztatta lapunkat Bárd Edit, a múzeum munkatársa. A felkészüléshez tájékoztató anyagot, előzetes képzést, konzultációs lehetőséget biztosít a múzeum. A jelentkezők elméleti és gyakorlati vizsga sikeres teljesítése után fogadhatják a látogatókat. „A munka azoknak is előnyös lehet, akiknek szakmai gyakorlatra, illetve tapasztalatra van szükségük. Nekik a nálunk végzett munka alapján szakmai ajánlást is tudunk adni” – mondta Bárd Edit. Az érdeklődők bővebb információt a bardedit@dunamuzeum.hu címen vagy a +36/33/500-250 telefonszámon kaphatnak. A Duna Múzeum a tavalyi évet az önkéntesség évének hirdette meg. Tavaly augusztustól az önkéntesek összesen 180 órát dolgoztak a múzeumban. Elsősorban rendezvényszervezésben, a könyvtári anyag rendszerezésében és különféle háttérmunkákban segítettek. A Duna Múzeum (hivatalos nevén Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum) idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. „A múzeum idei eseményei a jeles jubileum köré rendeződnek. Februárban egész éves játék indul 40 év – 40 tárgy címmel. A múzeum honlapján és Facebook oldalán hétről hétre egy-egy különleges műtárgyat ismerhetnek meg közelebbről a látogatók. A játékban egy havonta egyszer megjelenő totó kitöltésével lehet részt venni. A helyes megfejtők között ajándék belépőjegyeket sorsolunk ki, a legtöbb helyes választ beküldők pedig értékes ajándékcsomagot nyerhetnek” – árulta el a múzeum munkatársa.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?