Olimpiának indult...

Legalább húsz aranyéremmel, győztesen hazatérni Melbourne-b.l. Ez volt a magyar csapat célja. De a történelem közbeszólt. Már nem a sport volt a legfontosabb... Két esztendő alatt készült el az ALOHA Film Produkció Olimpiának indult... című kreatív dokumentumfilmje, amely az 1956-os melbourne-i olimpiai játékok 50.

Legalább húsz aranyéremmel, győztesen hazatérni Melbourne-b#l. Ez volt a magyar csapat célja. De a történelem közbeszólt. Már nem a sport volt a legfontosabb... Két esztendő alatt készült el az ALOHA Film Produkció Olimpiának indult... című kreatív dokumentumfilmje, amely az 1956-os melbourne-i olimpiai játékok 50. évfordulójának állít méltó emléket.

A produkciót holnap, továbbá október 19-én és 26-án csütörtökönként 20.05-től láthatják a nézők a Magyar Televízió 1-es csatornáján.

A mű érdekessége, hogy megszólalnak az 1956-os melbourne-i olimpiai csapat még élő tagjai, akkori sportvezetők, szemtanúk és hozzátartozók is. Az interjúk Magyarországon, Ausztráliában, Németországban és az USA-ban, a fikciós jelenetek pedig a Magyar Televízió 8-as stúdiójában készültek. Magyarországon soha nem látott, a NOB tulajdonát képező eredeti, a versenyekről és a helyszínről szóló archív felvételeket is bemutatnak az alkotók. Az akkori versenyeket pedig mai sportriporterek kommentálása teszi még izgalmasabbá, felejthetetlenebbé.

Nagy összegzés ez a dokumentumfilm, amely először rakja öszsze teljes összefüggésében az akkori történéseket, bemutatva azokat a perceket, órákat, napokat, ahol sorsok és életek dőltek el. Az alkotók ezért keresték meg a történet összes szereplőjét szerte a világban. A különböző elbeszélések, naplók, újságok, dokumentumok, hírek darabkáiból állt össze az a hiteles történet, amely megválaszolja az egyidejűségben rejlő drámai pillanatok és titkok kérdéseit. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?