Nyolcadik utas a halál - már a szerző sem él

Los Angeles |

<p>Elhunyt Dan O'Bannon amerikai forgatókönyvíró, akinek munkásságában A nyolcadik utas a halál (Alien) és folytatásai, valamint Az emlékmás című filmek is szerepeltek.</p>

A 63 éves filmes szakembert csütörtökön érte a halál - számolt be a forgatókönyvírók céhe. O'Bannon a Santa Monica-i Szent János kórházban halt meg, a Crohn-betegséggel folytatott 30 éves küzdelme után - közölte a Los Angeles Times című napilappal az író felesége.
Dan O'Bannon 1946-ban St. Louisban született, filmes diplomáját a Dél-Kaliforniai Egyetemen szerezte 1970-ben.
1974-ben a Dark Star című filmmel kezdte karrierjét, a sci-fit John Carpenterrel együtt írta. Pályafutása során megmaradt a sci-fi és a horror műfajánál, legnagyobb sikerei az Alien-sorozat 1979-ben készült első része, valamint Az emlékmás című filmek voltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?