Nosztalgiakarácsony

PUHA JÓZSEFAz Egyesült Királyságban az idei karácsony előtti időszakban a lélekben fiatalokon nosztalgiahullám söpört végig, s ennek szele természetesen hozzánk is elért.

PUHA JÓZSEF

Az Egyesült Királyságban az idei karácsony előtti időszakban a lélekben fiatalokon nosztalgiahullám söpört végig, s ennek szele természetesen hozzánk is elért. Európa legfontosabb zenepiacán egy slágerátdolgozás folyik még a vízcsapból is, amelynek eredetije huszonnyolc évvel ezelőtt, 1984 decemberében hódított. Az eredeti a Frankie Goes to Hollywood liverpooli zenekar The Power of Love című dala. A mostani változat előadója, Gabrielle Aplin 1984-ben még nem is élt, 1992. október 10-én született Wiltshire-ben. A siker javarészt annak köszönhető, hogy az új verzió a John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámfilmjének kísérőzenéje lett. A másfél perces, meghatóan szép filmecske az ünnepek előtt, a várakozás közepette mindenkit levesz a lábáról. Egy hóemberlány és egy hóemberfiú egymásra találásáról szól.

A brit listát egy hétig vezető The Power of Love új változata az idei karácsony legmeghatározóbb slágere az Egyesült Királyságban, de nem a legnagyobb. A héten a várakozásnak megfelelően a december 9-én véget ért kilencedik The X Factor győztese, James Arthur debütált a rangsor csúcsán az Impossible című szerzeménnyel, Shontelle barbadosi énekesnő 2010-es zeneszámának átdolgozásával. Arthur verziójából 489 560 példány fogyott az első héten, ami 2012 legjobb kezdése. A héten bizonyára túlszárnyalják ezt. A holnap este megjelenő karácsonyi listát a The Hollies zenekar 1969-es He Ain’t Heavy… He’s My Brother című slágerének a számtalan híresség alkotta The Justice Collective által jótékonysági céllal készített változata vezeti majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?