Nem vonzó a sötét jövő

MTI-HÍRLos Angeles.

MTI-HÍR

Los Angeles. Matt Damon Elysium – Zárt világ című sötét jövőt idéző akciófilmje 30,5 millió dollárral debütált az észak-amerikai mozikban, ami elmaradt a várakozásoktól – közölte vasárnap a The Hollywood Reporter online kiadása.

A District 9 című sci-fivel bemutatkozott Neill Blomkamp 2154-ben játszódó disztópiájában a földi világ túlnépesedett, veszélyes hely, az emberek nyomorban élnek, míg a kiváltságosok menedéke, az Elysium nevű műhold minden luxust biztosít lakóinak. Damon lehetetlen küldetésre vállalkozik: el kell jutnia a Zárt világba, hogy megmentse életét, és talán a többi hozzá hasonló számkivetetett sorsán is fordítani tudjon.

A Sony és a filmet gyártó független MRC stúdió legalább 35 millió dolláros premierhétvégi jegyeladásra számított a Damon és Jodie Foster nevével reklámozott Elysiummal. A produkció az Amerikán kívüli piacokon 10,9 millió dollárt keresett, így összbevétele 41,4 millió dollár lett.

Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyezését a 26,6 millió dollárt besöprő, Jennifer Anistonnal forgatott Családi üzelmek című vígjáték szerezte meg. A Disney Repcsik című animációs filmje pedig csupán a harmadik lett 22,5 millió dolláros jegybevételével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?