Nem mindennapi utat járt be a kürti Foxies zenekar

<p>Idén nyáron várhatóan újabb hangulatos dalok és dallamok születnek a kürti Foxies zenekar műhelyében.&nbsp;</p>

Az alternatív rockot játszó csapat egy évvel ezelőtt alakult, de máris sok rajongója van. Ősszel több fellépésre készülnek az érsekújvári és komáromi térségben, de szeretnének bemutatkozni Brünnben, Pozsonyban és Budapesten is. Az együttes Paplan című dalát Kovács Balázs írta. „2014-ben, egy forró augusztusi délutánon tartottuk az első nem hivatalos próbánkat. Mézes Zoltánnal és Sütő Borival már jó ideje a The Black Shoes Companyban játszottunk. Úgy gondoltuk, szélesítenénk a zenekar zenei stílusát, ehhez kerestünk új társakat” – emlékezett vissza a kezdetekre Kovács Balázs. Ekkor került először szóba Magyar Bence, a vágfarkasdi Free Songs jazz (mai Frees) zenekar dobosa. „Három órán át improvizáltunk, nagyon élveztük a közös zenélést. A következő találkozót már az új próbatermünkben tartottuk” – mondta Kovács Balázs. A csapatnak Téglás János, Kürt polgármestere ajánlotta fel a régi óvoda épületét az érsekújvári járásbeli településen. Basszusgitárost kerestek, ekkor merült fel Recska Roman neve, aki a perbetei Flanels szólógitárosa volt. Úgy gondolták, Kovács Balázs és Recska Roman a daloknak megfelelően cserélgeti majd egymás között a basszusgitárt és a gitárt, ami egy ideig jól működött. Másfél órás repertoárjukkal A Markó pólója néven léptek fel, ám ez a formáció nem volt hosszú életű. A csapathoz néhány fellépés után csatlakozott Sütő Zsuzsanna énekes, és hamarosan már a tehetséges lánnyal léptek fel, aki hangjával elvarázsolta a közönséget. Az új basszusgitáros Zsapka Levente lett, aki részt vett a nyári műsor kidolgozásában. A próbateremként használt egykori óvodában találtak egy rókabábut, és a csapat Mr. Fox-ról kapta végleges nevét, így lettek Foxies együttes. Sütő Bori egyetemi tanulmányai miatt egy időre kilépett a zenekarból. Lelkes baráti társaságuk és támogatóik jóvoltából egy év alatt 15 helyen léptek fel. Megismerték őket a Tumultus fesztivál látogatói, a Gombaszögi Nyári Táborban a közönségszavazatnak köszönhetően kaptak fellépési lehetőséget. Legközelebb szeptember 4-én a kürti falunapon, 12-én Fűrön, 18-án Érsekújvárban mutatkoznak be a közönségnek. A felvidéki magyar zenekarok seregszemléjén Perbetén a Foxies zenekar meghívást kapott a tatabányai 20. Peron Music Tehetségkutató versenyre, ahol szeptember 26-án lépnek fel, és ugyanazon a napon zenélnek Marcelházán, a Felvidéki Bajuszfesztiválon. Ősszel Brünnben, Pozsonyban és Budapesten mutatkoznak be. A zenekar tagjai elmondták, sok segítséget kaptak a családtagjaiktól, és Téglás János nemcsak próbatermet ajánlott fel nekik, hanem magánemberként alkalmi személy- és hangszerszállítást is vállalt, hogy időben eljussanak egy-egy fellépésre. Lelkes támogatóit tiszteletbeli taggá avatta a Foxies zenekar.Legközelebb a párkányi Trapéz zenekart mutatjuk be. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?