Nem koldulni akarunk

A Csemadok fennállásának 55. évfordulóját mintegy 450 település közel hatvan ezres tagsága ünnepli meg idén tavasszal. Száraz Józsefet, a szervezet országos elnökét a jubileum kapcsán kérdeztük.

„Azt szeretném, ha ezt a politikamentes, civil tömegszervezetet országos szinten is figyelemre méltatnák”Somogyi Tibor felvételeHogyan készül az évfordulóra az országos civil szervezet elnöke ?

A balesetet követően, lassan javuló egészségi állapotom már lehetővé teszi, hogy telefonon kapcsolatban legyek a munkatársaimmal, magam is részt vegyek az előkészületekben. A központi ünnepségen közel négyszáz vendég tekintheti meg az ünnepi műsort és vehet részt a fogadáson. Az arra leginkább érdemesek számára csaknem hatszáz elismerő oklevelet írtam alá saját kezűleg, ami a gerincet és nyakat rögzítő szerkezetben bizony nem is volt olyan egyszerű feladat. Lebó Ferenc jóvoltából emlékérmeket adunk át a kitüntetetteknek. Az elmúlt féléves időszakkal kapcsolatban azonban elmondanám, rengeteg alapszervezetet látogattam meg az ország minden részében, és örömmel tölt el, hogy aránylag tiszta képet kaptam a Csemadok helyzetéről, amely nem elkeserítő. Az alapszervezetek mindenütt dolgozni akarnak, sok esetben önzetlenül, pénz nélkül.

Mit kíván a Csemadok számára az elkövetkező időszakra az országos elnök?

Azt szeretném, ha ezt a politikamentes, civil tömegszervezetet országos szinten is figyelemre méltatnák, ez úton kérném elsősorban az Magyar Koalíció Pártjának képviselőit, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben alanyi jogon juthassunk hozzá a költségvetésből a munkánkhoz szükséges pénzhez. A kultúrát, amelynek óriási szerepe lesz az európai uniós csatlakozást követően, ne koldulva kelljen művelnünk! A Csemadok nagy swzerepet vállal magyarságunk megtartása érdekében, és ezt a munkát folytatni szeretnénk. Ez az én legnagyobb óhajom. A személyes óhajom is összefügg a Csemadokkal: szeretném mielőbb teljes egészségemet visszanyerni, és a Csemadok szolgálatába állítani minden erőmet és tudásomat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?