Kultúra

Nem engedik be a sajtót Andy Vajna temetésére

Budapest | Nem lesz sajtónyilvános Andy Vajna csütörtöki búcsúztatása. Erről a Nemzeti Örökség Intézete tájékoztatta az Indexet, hozzátéve: a család kérésére a temetés részletei nem nyilvánosak.
Juhász Katalin

2019. január 28. 18:00

Andy Vajna búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mond   (Képarchívum)

A portál azután fordult a temetés megszervezéséért felelős állami szervhez, valamint Havasi Bertalanhoz, Orbán Viktor kormányfő sajtófőnökéhez, hogy kiderült, a szertartáson beszédet mond Arnold Schwarzenegger, sőt az is lehet, hogy Antonio Banderas is részt vesz a  búcsúztatáson. Mindketten sokat köszönhetnek Vajnának, akivel nemcsak munkakapcsolat, hanem barátság is összekötötte őket. 

Mivel a magyar kormány saját halottjának tekinti a filmproducert és a filmügyi kormánybiztost, a szertartás körülményeiről és a meghívottakról a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság dönt. A temetésről egyelőre annyit tudni, hogy a Fiumei Úti Sírkert 41-es művészparcellájában, közvetlenül Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós mellé helyezik majd örök nyugalomra Vajnát. A temetkezéssel megbízott cég kedden kezdi meg a parcellarész előkészítését.

Korábban az is felmerült, hogy Andy Vajnát Los Angelesben temethetik el, ahol a fia és a szülei is nyugszanak, ezt az értesülést azonban a múlt csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely cáfolta, kijelentve: a kormány a saját halottjának tekinti a világhírű producert.

Vajna életének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában halt meg két hete vasárnap. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megszavazta az Európai Néppárt a Fidesz tagságának felfüggesztését

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?