Nálunk keres szereplőket új filmjéhez a Saul fia rendezője

<p>Az Oscar-díjas, cannes-i nagydíjas és Golden Globe díjas Saul fia alkotói egyebek mellett Szlovákiában is keresnek szereplőket új nagyjátékfilmjükhöz.</p>

Az itteni szereplőválogatással két hazai magyar rendezőt, Molnár Csabát és Prikler Mátyást bízta meg Nemes Jeles László és csapata. Molnár Csabától megtudtuk, hogy az első világháború előtt, Budapesten játszódó Sunset (Naplemente) című thriller egy fiatal nő fejlődéstörténetét meséli majd el. 

Három korkategóriában keresnek szereplőket: 17 és 27 év közötti nőket, 33 és 47 év közötti nőket, valamint 33 és 57 év közötti férfiakat. „Sem a színészi végzettség, sem pedig a modellalkat nem feltétel, és a klasszikus szépség sem. Inkább érdekes, izgalmas arcokat keresnek, úgyhogy tényleg bárki bekerülhet a filmbe” – mondta lapunknak Molnár Csaba, aki kedd este tette közzé Facebook-oldalán és honlapján a felhívást. Máris nagy az érdeklődés, és ha továbbra is olyan ütemben érkeznek a jelentkezések, mint az első 24 órában, cikkünk megjelenésének reggelén a százat is elérheti a jelentkezők száma. 
Az első körben három, minél természetesebb körülmények között készült fotót kérnek (portré szemből, portré oldalról, egész alakos felvétel), vagy rövid bemutatkozó videót is lehet küldeni május 20-ig a következő e-mail-címre: sunsetcasting. sk@gmail.com. (A tárgyban a jelentkezők tüntessék fel a kategóriát.) Több magyarországi helyszínen már februárban megkezdődött a szereplőválogatás. Az itteni profi színészeket külön körben castingolják, ezt is a szlovákiai ministáb végzi. 
Mivel a film magyar nyelven készül, feltétel, hogy a jelentkezők beszéljenek magyarul, de nem kell magyar nemzetiségűnek lenniük. „Mivel az első világháború előtt Budapest lakossága nyelvi szempontból jóval kevésbé volt homogén közeg, mint manapság, egyáltalán nem zavaró, ha valaki akcentussal beszéli a magyart” – tudtuk meg Molnár Csabától, aki nem számít kezdő castingasszisztensnek, nemrég például egy V4-es reklámfilmbe válogatott magyar, lengyel, szlovák és cseh gyerekeket. Rendezőként pedig egy cseh reklámcég kérte fel az egyik nemzetközi bútoráruház számára készült tévéreklámhoz. 

„A közép-európai filmes világ elég kicsi, tájainkon szinte mindenki ismer mindenkit, úgyhogy nem lepődtem meg, amikor a magyar stáb megkeresett ezzel a feladattal. Nyilván olyan emberre volt szükségük, aki otthonosan mozog többnyelvű közegben” – mondta Molnár. A kiválasztott jelentkezőknek az alkotók rövid időn belül visszajeleznek, de azt még nem tudni, hogyan folytatódik a folyamat. Ha valaki felkelti a rendező érdeklődését, akár azonnal Budapestre hívhatják próbafelvételre, ha pedig nagyon sokan jelentkeznek Szlovákiából, itt is szervezhetnek egy válogatókört. További részleteket a www.csaba molnar.com/casting címen találhatnak az érdeklődők. 
A film, amelyet várhatóan nagy nemzetközi figyelem övez majd, 2017-ben készül el. És mivel a rendező korábban is dolgozott már amatőr szereplőkkel, tényleg bárkinek van esélye.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?