„Nagyon nebezpečný” nő

Koncertre mentünk az Astorka Színházba, de egy érzelmekkel teli, vérbeli érzékkel megkomponált színházi előadást kaptunk Tóbiás Sziditől és zenekarától, valamint az Astorka fiatal színészeitől.
Két lemez (Divy mak, Punto Fijo), rajta 23 szám. (Három kivételével Tóbiás Szidi előadásában.

Koncertre mentünk az Astorka Színházba, de egy érzelmekkel teli, vérbeli érzékkel megkomponált színházi előadást kaptunk Tóbiás Sziditől és zenekarától, valamint az Astorka fiatal színészeitől.

Két lemez (Divy mak, Punto Fijo), rajta 23 szám. (Három kivételével Tóbiás Szidi előadásában.) Csehországban fergeteges sikerrel koncertezik a füstös hangú, vörös hajú, madárcsontú énekesnő, aki annak idején a keleti végekről, rövid kassai kitérővel, magyar anyanyelvvel érkezett Pozsonyba. Hoszszú évek óta az Astorka Színház oszlopos tagja, s ha már énekelni is tud, akkor ezt a rendezői rendre be is építik a színház előadásaiba. Ne lepődjünk meg, ha dalra fakad a Nyári vendégek című Gorkij-átiratban, de akár Shakespeare Rómeó és Júliájában is. Pozsonyban ritkán koncertezik, ezért az astorkabeli koncert igazi ünnep. Négy fiatal színésztárs segíti a hangulat kiteljesedését, s ahogy mondják, szeretnék ezeket a szomorú, karcos dalokat elviselhetőbbé tenni. Kitalálnak hát egy pszichiátriai intézetet maguknak, ahová megérkezik a „Nő”, ez a „nagyon nebezpečný” , hogy amolyan orvosbohóc módjára feldobja a hangulatot. A négy fiatal ápolt (Juraj Kemka, Jakab Róbert, Marián Miezga, Lukáš Latinák) eljátssza a dalokat, s ezek a kis etüdök időnként már teljesen önálló életre kelnek, a Reggel, az Idill vagy a Verandáról című dalok miniatűr remeklések. Tóbiás Szidi egyébként állandó szerzőpárossal dolgozik, Milan Vyskočáni írja a zenét, a szövegeket pedig az élettárs Peter Lipovský. Dalok a mindennapok elviselhetetlen elviselhetőségéről, szerelemről, szeretethiányról, barátokról (van dal, amit Aleš Votava emlékének szenteltek), apró boldogságcseppekről, amelyek nélkül nem lehetne tovább folytatni. A közönség ül, nézi ezt a szertelenül szétfolyó, hihetetlen energiákat mozgósítani képes színésznőt (a hangsúly itt a színésznőn van), hallgatja az andalító, lelkünkbe ivódó dallamokat, a költői erősségű szövegeket, s nem akarja elhinni, hogy már vége ennek a varázslatos színházi estének.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?