Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok éjszakája

Budapest |

<p>Nagy érdeklődés mellett zajlott a Múzeumok éjszakája: a programsorozatban részt vevő 432 intézménybe országszerte valószínűleg minden eddiginél többen látogattak el június 21-én.</p>

A Múzeumok éjszakáját a fővárosban tizenkettedik, vidéken tizedik alkalommal rendezték meg idén - emlékeztetett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a kultúráért felelős államtitkár.    Hoppál Péter elmondta: a tavalyinál harmadával több, vidékről 308, Budapestről pedig 124 helyszín csatlakozott a rendezvényhez és négyezernél is több programot rendeztek.    Mint hozzátette, a Múzeumok éjszakáján ezúttal a vidéki helyszínek kerültek a fókuszba: Budapest mellett 102 településen várták programok a közönséget. Debrecen, Kecskemét, Szolnok, a Kaposvár melletti Szenna, Pécs, Hatvan és Gyöngyös, Sopron, valamint Sárospatak és Sátoraljaújhely kiemelt színhelyként kapcsolódott be a programsorozatba.     A Múzeumok éjszakájához számos intézménytípus képviselői csatlakoztak, többek között múzeumok, könyvtárak, levéltárak, művészeti, közművelődési intézmények, kulturális örökségi helyszínek, műemlékek vagy civil szervezetek háttérintézményei - közölte az államtitkár.    A látogatói adatok összesítése még folyamatban van, de várhatóan rekord született - árulta el.    Hoppál Péter elmondása szerint Budapesten a Szépművészeti fogadta a legtöbb - 15 ezer - látogatót, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba 11 ezer 200-an tértek be, míg a Magyar Nemzeti Galéria látogatottsága 8 ezer fölött volt.    A vidéki helyszínekről szólva elmondta: a miskolci Herman Ottó Múzeum csaknem 20 ezres közönséget vonzott, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 15 ezer látogatót regisztráltak, Kecskemét pedig a helyszínek számával döntött rekordot.    Budapesten több irányból kígyózott a sor a Szépművészeti Múzeum előtt, de tele volt a tér másik oldalán a Műcsarnok is - emlékeztetett Hoppál Péter, hozzátéve: a városligeti intézmények népszerűsége ismét igazolta az oda tervezett múzeumi negyed létjogosultságát.    Az, hogy a közönség kiemelten szereti a Műcsarnokot, bizonyítja, hogy helyes volt a kiállítóhelyet a teljes magyar művészeti élet képviseletét felvállaló Magyar Művészeti Akadémiára bízni - jegyezte meg a kulturális államtitkár. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?