Kultúra

Muzsikál a Muzsikás

Komárom | Január 26-án 19 órakor a Muzsikás magyar népzenei együttes a Komáromi Jókai Színházban ad koncertet.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2013. január 24. 16:33

 

A közel négy évtizede zenélő Muzsikás együttes Magyarországon és külföldön egyaránt ismert és közkedvelt. A zenekar sokoldalúságára jellemző, hogy otthonosan mozog mind a folk, a népzenei és a világzenei fesztiválokon, mind a komolyzenei és az alternatív zenei rendezvényeken. Bartók-albumukat az 1999-es év 20 legjobb világzenei albuma közé sorolták.
A Muzsikásnak elsőként sikerült elfogadtatnia a magyar népzenét mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust.
 
Az együttes a magyar zene nagykövete lett, az évek alatt fellépett a világ legjelentősebb koncerttermeiben, mint a londoni Royal Festival Hallban vagy a párizsi Théatre de la Ville-ben, illetve a New York-i Carnegie Hallban.
 
Számos jelentős díj és kitüntetés birtokosai. Ezek közül kiemelkedő a Magyar Művészetért díj, a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Örökség díj, a Kossuth-díj és a Prima Primissima díj. Az együttest 2008-ban, európai zenekarként elsőként, a legrangosabb nemzetközi világzenei díjjal, a WOMEX-díjjal ismerték el. (k)
Önnek ajánljuk

Šimečka: A magyarokat mi is képviseljük

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Matovič cáfolta, hogy holnap jelentené be Zlatica Kušnírová indulását a következő parlamenti választáson

Fejlődik a szepsi „roma” iskola

Mi legyen a szúnyogokkal? Szavazzon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?