Művészfilmek a Dunán

E hónap elsejétől a Duna Televízió szigorú sávos rácsba szerkeszti programjait. Ami azt jelenti, hogy az egyes műsorok vagy műsortípusok mindennap ugyanazzal a kezdési időponttal tűnnek fel a képernyőjén.

E hónap elsejétől a Duna Televízió szigorú sávos rácsba szerkeszti programjait. Ami azt jelenti, hogy az egyes műsorok vagy műsortípusok mindennap ugyanazzal a kezdési időponttal tűnnek fel a képernyőjén. Igaz, a hétvége és a hétköznapok műsorszerkesztésében az eltérő nézői szokások miatt markáns különbségeket figyelhetünk majd meg. Főműsoridőben, 20 órától igényes játékfilmeket vetítenek a csatornán, 22.30-kor pedig az igényes művészfilmek sávja kezdődik, amelybe a mozgóképtörténet klaszszikusai, legjobb alkotásai közül válogatnak a szerkesztők. Az őszi-téli kínálatban, a csatorna most megújuló moziprogramjában olyan rendezők neveit fedezhetjük fel, mint Woody Allen, Martin Scorsese vagy az olasz film tabudöntögető fenegyereke, Pier Paolo Pasolini, akinek – a Duna TV műsorára felkerült – legendás élettrilógiája, a Dekameron, a Canterbury mesék, valamint Az ezeregyéjszaka virága valóban csak nyitott és értékekre figyelő televízió képernyőjén szokott megjelenni. Woody Allen kilenc filmjét láthatják a Duna nézői (Mi újság, cicamica?, Manhattan, A rádió aranykora, Hannah és nővérei, Egy másik aszszony, Bananas, Aliz, Bűnök és vétségek, Szeptember). Hétről hétre ott lesz a képernyőn Tony Richardson brit rendező is: újra láthatjuk társadalombíráló nagy műveit (Dühöngő ifjúság, Egy csepp méz, A hosszútávfutó magányossága) és későbbi, a nagyközönség igényeit is szolgáló munkáit (Tom Jones, Ned Kelly, A könnyűlovasság támadása, Joseph Andrews). Az Új-Hollywood egyik kultikus alkotójának, Martin Scorsesének két munkáját nézhetjük meg a Dunán, a New York, New Yorkot, valamint Az utolsó valcert. Az elmúlt ötven év nagy filmsztárjai is megjelennek a Duna TV képernyőjén az őszi-téli idényben. Gregory Peck játékát a Moby Dickben csodálhatjuk meg ismét, Marilyn Monroe szépségében pedig a Kallódó emberek című opust nézve gyönyörködhetünk. Mindkét filmet a régi Hollywoodot képviselő John Huston rendezte. Az isteni Lollo, vagyis Lollobrigida két film, a Szalmaasszony című krimi és a Jó estét, Mrs. Campbell! című vígjáték főszerepében kápráztatja el ezúttal a Duna nézőit. A musical is megjelenik majd a Duna képernyőjén. A műsorok között szerepel a La Mancha lovagja, valamint a Lenny. Bizonyára még ma is sokakat vonz a készülékek elé az Irma, te édes! című Billy Wilder-klasszikus, Shirley MacLaine-nel a főszerepben. Ez utóbbit ugyancsak újranézhetjük. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?