Műfaji kavarodás

BARTAL DÓRAEzen a nyáron Adam Sandler és Drew Barrymore harmadszorra is egymásra talál a Kavarás című romantikus vígjátékban. Az 1998-as Nászok ásza, melyben először szerepeltek együtt, nem csak a két főszereplő nyilvánvaló összhangja miatt érett klaszszikussá.

BARTAL DÓRA

Ezen a nyáron Adam Sandler és Drew Barrymore harmadszorra is egymásra talál a Kavarás című romantikus vígjátékban. Az 1998-as Nászok ásza, melyben először szerepeltek együtt, nem csak a két főszereplő nyilvánvaló összhangja miatt érett klaszszikussá. A teljesen hétköznapi történetet – a kisvárosi jófiú és a bájos pincérnő szerelmét – sikerült a karakterábrázolással szerethetővé tenni. Közben az Adam Sandler nevével fémjelzett vígjátékok fogalommá váltak, a két színész pedig családos ember lett. Érthető, hogy második együttműködésük, az 50 első randi után szerettek volna olyan filmet csinálni, amin jól szórakoznak a fiatalabbak is.

A romantikus komédiák megszokott kiindulópontja az egymásnak ellenszenves férfi és nő – itt sincs ez másképp. Lauren, az elvált, kétgyermekes anya és a felesége halála után három lányával egyedül maradt Jim ki nem állhatják egymást az első randi után. Meg is egyeznek abban, hogy soha többet nem találkoznak. Viszont ismerősök közreműködésével mégis egy közös afrikai vakációba csöppennek, amelynek során a két család „összevegyül”, és a szülők is megtalálják a közös hangot.

Adam Sandler nemrég egy TV-műsorban azt nyilatkozta: csak azért választ egzotikus helyszíneket a filmjeihez, hogy legyen indoka nyaralni egyet. Ez nem is vitatható a Kavarást látva, hiszen Afrika nem szolgál másra, mint otromba, rasszista sztereotípiák elpuffogtatására (a feketék szervilisek vagy buták és lusták) és kulisszaként néhány látványos kalandjelenethez. Ha legalább szórakoztatna a film, vagy tényleg kifejtené azokat a komoly témákat, melyeket felvet (egyedülálló szülők, gyásszal küzdő gyerekek). De ez ebben az esetben túl nagy elvárás lenne. A Kavarásban a családi vígjáték, a dráma és a romantikus szál nem alkot egységet, az elhúzódó játékidő miatt pedig unalomba fullad a történet. Viszont azt ajánlom, bátran vigyék el a moziba a gyerekeket: a film egyetlen pozitívuma a gyerekszereplők játéka és a karaktereik, amelyekkel könnyedén lehet azonosulni.

Kavarás (Blended). Rendező: Frank Coraci. Amerikai vígjáték, 117 perc, 2014.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?