Mozgalmas angol listák

Amíg a magyar könnyuzenében tart az uborkaszezon, addig az angol zenerajongók nem panaszkodhatnak, az elmúlt idoszakban rengeteg új dal, album jelent meg. A héten több eloadó is pályázott a listavezetésre.

Amíg a magyar könnyuzenében tart az uborkaszezon, addig az angol zenerajongók nem panaszkodhatnak, az elmúlt idoszakban rengeteg új dal, album jelent meg. A héten több eloadó is pályázott a listavezetésre. A szakértok Madonnát tartották a legesélyesebbnek, de a pályázók között volt még P!nk is, aki éppen Madonna korábbi producerével, William Orbittal készített felvételt a Charlie angyalai második részéhez, illetve a bennfentesek szerint Kym Marsh, az egykori Hear’Say énekesnoje is esélyesként indult. Minden hiába, az élen nem történt változás, a kis- és nagylemezlistán is maradt az elso helyen Beyoncé Knowles.

Beyoncé a Destiny’s Child tagjaként már nem egyszer megtapasztalta milyen érzés a lemezeladási listák elso helyén tanyázni. Most az énekesno elmondhatja magáról, hogy szólólemezével is sikerült ezt elérnie. A Dangerously In Love címu album az elozetes várakozásnak megfeleloen az elmúlt héten Amerikában és Angliában egyaránt az eladási lista elso helyén debütált. A tengerentúlon egy hét alatt több mint 316 ezer példányt vásároltak meg belole, amely bár óriási eredmény, mégis alul marad a Destiny’s Child lélegzetelállító teljesítményével szemben, amelyet a trió a 2001-es Survivor címu lemezzel ért el. Ebbol a megjelenés hetében 663 ezer példány fogyott. „Már akkor nagyon boldog voltam, amikor megláttam a szólólemezemet a boltok polcain. Most meg ez az eredmény! El sem tudom hinni! Van, hogy megállok egy pillanatra, és arra gondolok: csak álmodom. Rendkívül szerencsésnek érzem magam” – nyilatkozta az énekesno. Crazy In Love címu dala, amelyet Jay-Z-vel közösen készített második hete vezeti az angol kislemezlistát, miközben lemeze is maradt az összesítés csúcsán. Ritkán fordul elo, hogy valaki egyszerre a kis- és nagylemezlistát is vezesse.

Visszatért 2002 nagy felfedezettje, az amerikai Ashanti. A Chapter II címu anyagából hazájában az elso héten több mint 300 ezer példány kelt el, így könnyedén megelozte vetélytársait a fiatal énekesno; a tengerentúlon a héten leszorította az elso helyrol Beyoncé Knowles szólólemezét. Angliában viszont lényegesen kevesebbet adtak el albumából, sot a héten nyolc pozíciót rontva, már csak a tizenharmadik helyen szerepel.

A kislemezlistán Beyoncé és Madonna mögött a harmadik helyen P!nk debütált a Charlie angyalai második részének fobetétdalával, amelyet az elektromágus William Orbittal együtt készített. A Feel Good Time címu nóta igazi nyári slágernek ígérkezik, és P!nk szerint nem találhattak volna jobb számot arra, hogy a rajongókat a következo albumának megjelenéséig elkényeztessék. A hab a tortán az, hogy a sztár is szerepel a Charlie’s Angels: Full Throttle címu filmben, egy motocross jelenetben tunik fel barátja, a motorversenyzo Carey Hart oldalán. A dalhoz Dave Meyers rendezovel forgatott videoklipet.

Hosszú évek hallgatását törte meg az elektronikus zene úttöroje, a Kraftwerk. A csapat augusztus elején új albummal jelentkezik, Tour De France Soundtracks címmel, amely a klasszikus Tour De France címu szám 2003-as remixét is tartalmazza majd. A felvétel, a lemez beharangozójaként az elmúlt héten jelent meg, és a kislemezlista huszadik helyén kezdett. A Kraftwerk jelenleg egy dusseldorfi stúdióban dolgozik, és már az utolsó apró javításokat végzi a nagylemez dalain. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?