Modernizált Holle anyó

AJÁNLÓPozsony. Eljuthat-e valaha a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába? Miért változnak át békává az aranyak a kincses- ládában?

AJÁNLÓ

Pozsony. Eljuthat-e valaha a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába? Miért változnak át békává az aranyak a kincses- ládában? Megtudja-e a két mihaszna és mosdatlan béres, mit tesz a hideg víz?

Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a közönség a Holle anyó című új magyar családi musical pozsonyi előadásán. A szarvasi Cervinus Teátrum a Nová Scéna színpadára hozza el az ismert mese átdolgozását, szlovákul és magyarul is. A szlovák verziót már sikeresen „tesztelték” Trencsénben, magyar nyelven most látható először tájainkon a Belinszki Zoltán–Gulyás Levente–Varga Viktor-alkotócsapat műve. Ez a hármas augusztusban már kivívta a felnőtt közönség bizalmát Nyárasdon, a Csodaszarvas című remek zenés darabbal. Ezúttal szélesebb közönséget céloznak meg: öttől kilencvenöt éves korig ajánlják a Holle anyót, könnyen követhető történettel, látványos táncbetétekkel és fülbemászó, ám igényes zenével.

A gonosz mostoha ajnározza csúnya lányát és sanyargatja, kútba kényszeríti a szép Ágicát. A lány csodás módon, próbák teljesítésével a tündéri Holle anyóhoz kerül, ahonnét rövid szolgálat után gazdagon tér haza. A gonosz mostoha a csúnya lányt is elküldi erre az útra, de ő rosszul vizsgázik és szurokkal leöntve érkezik haza.

Belinszki Zoltán kissé átírta a mesét: humort csempészett bele, amelyet két csetlő-botló béreslegény képvisel. A csúnya lány a végére megjavul és megszépül, a mostoha pedig szintén eljut Holle anyóhoz, darabbeli testvéréhez. Szintén új szereplő Jakub, a hősszerelmes, aki kisebb bonyodalmak után elnyeri Ágica kezét.

Varga Viktor rendezőtől megtudtuk, hogy nem csak a klasszikus mesét ismerőket akarták meglepni, hanem azokat a szülőket is, akik csemetéiket kísérik el az előadásra. Olyan, „többrégetű” poénok is elcsattannak a színpadon, amelyeken minden korosztály más miatt nevet. Igyekeztek ízig-vérig mai mesét kreálni az alapanyagból, gazdag látványvilággal. A szereplők közül ketten, Dósa Zsuzsa és Benkő Géza a magyar és a szlovák verzióban is játszanak.

A Holle anyó kétszer látható magyarul Pozsonyban, szeptember 22-én kora délután az iskolásokat várják rá, este héttől pedig a nagyközönséget. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?