MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE JANUÁR 20. ÉS 26. KÖZÖTT

Január 20., 21.
A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Fogja be a fülét, és hallgasson a belső hangjára.

Január 20., 21.

A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Fogja be a fülét, és hallgasson a belső hangjára. A fehérjékben gazdag könnyű ebéd (serkenti az agyműködést), este pedig a keményítőben gazdag vacsora (tésztafélék, hántolatlan rizs, burgonya, teljesőrlésű lisztből készült kenyér) energiát ad, és gyakran nyugtató hatása is van. A fejnek is meg kell pihennie a gondolatoktól. Már évezredek óta tisztító vibrációi vannak a szent szónak (mantra). Lassan kösse össze az O-M vagy a A-U-M hangokat. Töltődjön meg hangokkal. Készítsen egy nagy tál leveles salátát – úgy tartják, hogy nyugtatja az idegeket és altató hatása is van. Január 21-én 18 óra 47 perckor a Hold az első negyedébe ér, vagyis egy újabb megfelelő nap a holdfázis szerinti böjtre.

Január 22., 23., 24.

A Bika hatással van a torokra, a mandulára, a szaglásra, az ízlelésre, a tarkóra és a vállra. Igyon mézzel édesített citromos teát. Végezzünk toroköblítést sós vagy citromos vízzel. Ezekben a napokban viseljen a nyakában sálat, ne üljön huzatban. A merev nyak befolyásolja az egyensúlyt, fejfájást okoz, esetleg ronthatja a látást. A torokfájás megelőzésére fogyasszon friss gyömbérből készült teát: egy kiskanál frissen reszelt gyömbért, fél citrom levét, egy teáskanál mézet kell leforrázni (még az eldugult orr is felenged). A testápolásnál ne feledkezzen meg a nyakról és a dekoltázsról sem. Finoman masszírozza be a krémet a mellétől az álla irányába – növekvő Hold idején nagyon hatásos.

Január 25., 26.

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a fel- és az alkarra. A kézen, a talphoz hasonlóan, kezdődnek a meridiánvonalak (a kínai orvostudomány szerint az energia láthatatlan útvonalakon, ún. meridiánokon halad), melyek befolyásolják szerveinket és a szervezetünket. Ha hatunk ezekre az útvonalakra, „felébresztjük” szervezetünk öngyógyító-képességét (akupunktúra). Egyik keze hüvelykujjával masszírozza meg a másik tenyerét, dörzsölje ujjbegyeit egész addig, míg fel nem melegszenek. Körkörös mozdulattal lazítsa el a csuklóját, majd a könyökét, a vállát. A gyakorlatot többször ismételje meg.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?