MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE FEBRUÁR 3. ÉS 9. KÖZÖTT

Február 3.
A Mérleg hatással van a vesére, a vértisztulásra és a testnedvek egyensúlyára. A veséknek jót tesz a meleg és a sok folyadék. A nap folyamán igyon meg 2,5-3 liter folyadékot (hét pohár vizet vagy gyenge gyógyteát), a gyerekek is legalább 2 litert.

Február 3.

A Mérleg hatással van a vesére, a vértisztulásra és a testnedvek egyensúlyára. A veséknek jót tesz a meleg és a sok folyadék. A nap folyamán igyon meg 2,5-3 liter folyadékot (hét pohár vizet vagy gyenge gyógyteát), a gyerekek is legalább 2 litert. A vizelet színén és mennyiségén megfigyelheti, hogy elegendő folyadékot ivott-e meg. A víz a harmóniát képviseli. A gyógyvizekből a szervezet 84 százalék kalciumot és 92 százalék magnéziumot vesz fel. Vigyázat, az ásványvizet egy hónap után váltsa fel asztali vízre. A dzsúszokat legalább 1:1 arányban hígítani kell. A kávé elveszi a vizet, mivel vízhajtó hatása van.

Február 4., 5.

A Skorpió befolyásolja a nemi szervek működését, a húgyhólyagot, a végbelet, a kiválasztást és a szexualitást. Ügyeljen a rendszeres kiválasztásra, melyhez hozzásegít ez a reggeli is: áztasson be éjjelre 2 kanál zabpelyhet vízbe, majd tegyen bele néhány csepp citromot, egy kanálka mézet, 2 szem mandulát, ízlés szerinti gyümölcsöt vagy joghurtot. Igyon meg legalább másfél liter vizet. Bármilyen érzelmi ingadozás ezekben a napokban feszültséget okoz az alhasban. A húgyhólyag aktív fázisa 15 és 17 óra között van. Hétfőn 14 óra 33 perckor a Hold az utolsó negyedébe ér, alkalmas idő a böjtre. Most jól mosható a szennyes, könnyen tisztíthatók a foltok. Öntözze meg a növényeket.

Február 6., 7.

A Nyilas a combokra, a keresztcsontra és a mozgáskészségre fejti ki hatását. Ezeken a testrészeken jelentkezik leginkább a csontritkulás. Ha el szeretné kerülni, egyen magas kalciumtartalmú ételeket. A kalcium egyik forrása a joghurt, mely foszfort és B2-, B12-vitamint is tartalmaz. Ezek a napok kedvezőek a szaunázásra, hatásos a meleg fürdő és a masszázs. A tornázás, az úszás és a masszázs fellazítja az izmokat, az ízületeket, de nem szabad semmit sem túlzásba vinni.

Február 8., 9.

A Bak hatással van a csontvázra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra. Egyenesedjen ki, fejét, állát emelje fel, vállát egyenesítse ki, mellét feszítse ki. Tusoláskor a hideg és a meleg víz váltogatásával javul a vérkeringés és a szervek működése. A nap folyamán kortyolgasson gyógynövényteát (gyermekláncfű). Ezzel belső szerveit serkenti jobb működésre. Az ízületi gyulladások gyógyítására fogyasszon ananászt. Nyersen olyan enzimet tartalmaz, mely a lerakódott zsírokat oldja, ezenkívül gyulladásgátló hatása van, és gyorsítja a szövetek regenerálódását. A konzervananász tartalmaz ugyan C-vitamint, de ezt az enzimet már nem, mivel a bromelin konzerválással megsemmisül. Vásárlásnál az érett ananászt úgy ismerjük fel, hogy nehezebb, üde zöld levelei vannak és édes az illata. Szedés után már nem lesz édesebb.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony Lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?