MIT TEGYÜNK ÉS MIT NE FEBRUÁR 17. ÉS 23. KÖZÖTT

Február 17.
A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Csukja be a szemét, és gondolja magát fénynek. Szárazon masszírozza meg a fejét, mintha fejet mosna. Finom nyomkodással masszírozza a fülkagylóját fentről lefelé a fülcimpa irányában, majd visszafelé.

Február 17.

A Kos hatással van a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre. Csukja be a szemét, és gondolja magát fénynek. Szárazon masszírozza meg a fejét, mintha fejet mosna. Finom nyomkodással masszírozza a fülkagylóját fentről lefelé a fülcimpa irányában, majd visszafelé. Tusoljon kellemes, meleg vízben, hagyja, hogy a víz esőként hulljon a fejére. Képzelje el, hogy a víz megtisztítja, és elvisz mindent, ami nyomja. A tűz jellegű Kos a termésre van hatással. Vágjon oltóvesszőket az alma-, a meggy- és a szilvafákról. Legjobbak a napsütötte ágak, melyeket homokba rakva a pincében, vagy nedves papírba csomagolva a hűtőszekrényben kell tárolni.

Február 18., 19., 20.

A Bika hatással van a torokra, a mandulára, a szaglásra, az ízlelésre, a tarkóra és a vállra. A merev nyak befolyásolja az egyensúlyt, fejfájást okoz, esetleg ronthatja a látást. A nap folyamán többször is nyújtózkodjék ki, körkörös mozgással lazítsa el nyakszirtjét. Igyon sok folyadékot. Torokfájás ellen vegyen be egy kiskanál feketeribizli-lekvárt, vagy igyon mézes-citromos teát. A náthától eldugult orron segít a fokhagyma, mely egyben csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, gyulladásgátló és antibakteriális hatása is van. Február 20-án a Hold az első negyedbe ér. Ha egészséges szeretne maradni, kezdjen el böjtölni. A föld jellegű Bika a gyökérre van hatással. Gereblyézze a gyepet, porhanyósítsa a földet. Ellenőrizze az ősszel kiültetett évelő növényeket.

Február 21., 22.

Az Ikrek hatással van a tüdőre, a légcsőre, a légzésre, a fel- és alkarra. Ne aludjon túlfűtött helyiségben, párásítsa a levegőt. Megfázás, esetleg nátha esetén a szervezetre jó hatással van a bodzatea (izzasztó). Könnyebben fog lélegezni, ha kihúzza magát. Figyeljen oda a légzésére. A helyes légzés frissíti a gondolkodást és javítja a közérzetet. Sétáljon a jó levegőn. Vegyen mély lélegzetet, majd kis szünet után lassan fújja ki a levegőt. A kilégzés kétszer olyan hosszú legyen, mint a belégzés. Nagyon fontos, hogy az orrán keresztül vegye a levegőt (így a hideg és a szennyezett levegő nem jut a tüdőbe), a száján keresztül pedig fújja ki. Öltözködjön melegen. Masszírozza meg a mellkasát, ezzel fokozza az életerőt. A levegő jellegű Ikrek a virágra van hatással. Vesse el a brokkolit és az egynyári virágok magjait. Ha még akad elfeledett virághagyma, fagymentes időben el lehet ültetni.

Február 23.

A Rák hatással van a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre. Ha problémái vannak az emésztéssel, egyen kevesebb édességet és friss péksüteményt. Egyen rendszeresen, de kis adagokat (alaposan rágja meg az ételt). Aludjon eleget, ne hordjon feszes ruhát, mely szorítja a gyomor tájékát. Közvetlenül az étkezés után ne végezzen megerőltető tevékenységet. Igyon meg egy csésze kamillateát – gyógyítja az emésztőrendszer fekélyeit. Korlátozza a kávé és a feketetea fogyasztását. A víz jellegű Rák a levélre van hatással. Kezdje el a karfiol, a fejes káposzta, a póréhagyma és a saláta előnevelését. Öntözze meg a szobanövényeket.

Žofie Kanyzová, a Szépasszony lunáris kalendárium kiadója

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?