Mit olvas Mizser Attila?

<p>Még szerencse, hogy az a kérdés, hogy &bdquo;mit olvas&rdquo;. Ez még mindig tarhatóbb, a szerkesztés, a szerkesztések mellett, mint mondjuk a &bdquo;mit olvasott utoljára&rdquo; kérdés lezáró, és meglehetősen vészjósló jellege.</p>

Azt gondolom, hogy én is a „több könyv van nyitva, megkezdve, és egymásra tornyozva” típusú, égetnivaló olvasó vagyok. Utálom persze, ha engem így olvasnának, de én imádok így olvasni. Sőt, azt hiszem, már csak így tudok. Most, ahogy látom, két könyv van az ágyam mellett.

Lanczkor Gábor Apás szülés című regénye és Benyovszky Krisztián A Morgue utcától a Baker Streetig – és tovább című tanulmánykötete. Remekül kiegészítik egymást, nyugodtan lehet váltani a kettő között. Lanczkor Gábor kisregénye izgalmas vállalkozás, több műfaj elegyítésével, és sajátos időkezeléssel fejt ki egy egyszerű történetet, 130 oldalon belül – attól tartok, nem lesz boldog, nyugodt vége.

Benyovszky Krisztiánnak pedig már nem ez az első olyan kötete, amely a krimi műfaját járja körül. Iszonyúan izgalmas, nyitott és sokrétű ez az új tanulmánykötet, Poe-tól Tőzséren át (nem vicc), egészen Holmes-ig merít. Krisztián úgy tud írni, hogy a krimikutatás is felér egy krimivel. Nagyon szeretek vissza-visszatérni hozzá. Így tehát, miközben egy asztal mellé kötve, a képernyőn szövegeket olvasok, a hátországban ott a Morgue utca, a Baker Street és egy pici, de retinába égő Nyugat-Magyarország.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?