Miről álmodik a lány

Daphne (Amanda Byr-nes), a vagány New York-i tinilány zenész anyjával (Kelly Preston) él. Bár kapcsolatuk kellően kiegyensúlyozott, az igazi boldogságához egész életében hiányzott, hogy megismerhesse édesapját (Colin Firth).

Daphne (Amanda Byr-nes), a vagány New York-i tinilány zenész anyjával (Kelly Preston) él. Bár kapcsolatuk kellően kiegyensúlyozott, az igazi boldogságához egész életében hiányzott, hogy megismerhesse édesapját (Colin Firth). Mostanra elég érettnek érzi magát ahhoz, hogy belevágjon a kutatásba, így hirtelen megfontolásból azonnal Londonba utazik. Érkezése után alig pár órával megpillantja apucit a tévéképernyőn: mint kiderül, Henry Dashwood jómódú arisztokrata családból származik, aki komoly politikai karrier és egy közelgő esküvő elé néz. A talpraesett Daphne ettől még nem bátortalanodik el, így miután a rezidenciáról rövid úton kitessékelik, belóg a kastélyba, hogy aztán gyökerestől felforgassa Dashwood-ék életét. Az amerikai álom tehát köszöni szépen, él és virul, valamint beint a maradias Európának.

A nagy sikert arató Neveletlen hercegnő után csak idő kérdése volt, mikor kezdenek újból szálingózni az ‘50-es évek nyálas Disney lánytörténeteihez hasonló filmek. A leggyorsabban a Warner „kapcsolt”, így hát előásta Vincente Minnelli időközben elfeledett The Reluctant Debutante című 1958-as munkáját, melyben egyébként Rex Harrison és Kay Kendall alakította a főbb szerepeket.

A különféle tévésorozatok rendezőjeként edződött Dennis Gordon megbízható iparosként adagolja a jól bevált sablonokat. A kellően szirupos tálalás a célközönségnek megfelelően hemzseg a lányregénybe illő meseszerű elemektől (valószínű, hogy Kelly Prestonnal 17 éven keresztül nem feküdt le senki, valamint hogy egy Dashwood-kaliberű família privát telefonszámát bárki könnyedén megszerezheti) és az ezzel párban járó elnagyolt karakterektől (jószívű nagyi, gonosz mostohajelölt, vagány angol srác, aki a hősnő szerelme lesz stb.), hogy a primitív helyzetkomikumokról, valamint a mondanivalóról ne is beszéljünk. Daphne mindenesetre jobban tette volna, ha az Államokban marad, és akkor nem kéne azon morfondíroznunk, hogy Jonathan Pryce és Colin Firth miért égeti magát efféle fércművekben. (mozinet)

Miről álmodik a lány (What a Girl Wants), színes, amerikai film, 2003, 105 perc, Rendezte: Dennie Gordon, Szereplők: Amanda Bynes, Colin Firth, Oliver James, Jonathan Pryce, Kelly Preston

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?